Monday, September 11, 2017

The Throwback Tag

Osećam se potpuno užasno što sam još od maja tagovana na blogu Zimzeleni cvijet  (u ovom postu) da odgovorim na pitanja iz ovog taga, a još uvek to nisam uradila. Ako ste slučajno propustili, ovaj tag je na našim prostorima zaživeo na blogu Organizirajte se, gde možete da pročitate Petrine odgovore.

Ja ću pokušati da budem iskrena i da vas ne smorim previše svojim štreberskim detinjstvom :)


1. Koje godine si rođena?

1988.

2. Da li imaš fotografije mlađe sebe? Ako imaš, pokaži ih.

Imam beskonačno mnogo fotografija, ali trenutno mogu da nađem samo ovu u elektronskom formatu :)


3. Koje serije si pratila kao mala?

Gotovo da uopšte nisam gledala TV kao mala, tako da ovo neće biti dug spisak. Znam da sam obožavala Moćne rendžere, da sam pratila domaću seriju Srećni ljudi, kao i da sam bila deo opšte ljubavi našeg naroda prema Kasandri :D

4. Šta si želela da budeš kad porasteš?

Želela sam da budem pisac. Volela bih da sam ostvarila tu želju, ali nikad nije kasno, možda se nekad okušam i u tome.

5. Koje igračke su ti bile najdraže?

Barbike i sve u vezi njih. Foteljice za Barbike koje mi je mama kupila za jednu Novu godinu. Krevet za Barbike koji mi je kuma napravila od male gajbice... A kad sam bila baš mala, velika beba lutka po imenu Bora i kolica u kojima sam ga vozila.

6. Koja je najsramotnija stvar koju si učinila kao dete?

Imam utisak da svi imaju zabavne priče o tome kako su obrukali roditelje, samo meni ništa ne pada na pamet :(

7. Navedi tri pesme koje si slušao kao dete.

Pored televizije, ni muzika mi nije bila neka ljubav u detinjstvu. Mislim da je to tako jer sam ja htela da slušam narodnjake, a moji mi nisu dali :) Bilo kako bilo, mama tvrdi da sam bila veliki fan Tajči i da sam obožavala da slušam Hajde da ludujemo ove noći.

8. Najsmešniji kostim za maskenbal?

Moj tata je bio pravi stručnjak za pravljenje najboljih maski tako da sam uvek bila na visini zadatka. Najbolji kostim koji sam ikada imala je bio kostim cveta. Moji su danima pravili kacigu po meri moje glave od žičane konstrukcije i krep papira, iz koje su izlazile ogromne latice.
Drugom prilikom je trebalo da budem obučena u papirni džak za predstavu Kesa Desa i kesa Milesa ali mojim nije bilo dovoljno da budem u džaku kao ostala deca nego su morali da naprave kostim u kombinaciji papirnog i plastičnog džaka tako da sam bila najinteresantnija kesa u predstavi. Verovatno su me sva ostala deca mrzela :)

9. Šta si čudno radila kao dete?

Nisam volela da idem napolje. Želela sam samo da budem u kući, a kad sam naučila da čitam, želela sam stalno da čitam. Čuvena je izjava moje majke 'Izađi napolje, vidiš da nema nikog'. U toj meri nisam volela da se družim.

10. Koja je najstrašnija stvar koja ti se dogodila?

Tata me je vozio na bicikli i noga mi je upala u točak i kost mi je napukla. Ali ni bicikla nije bolje prošla. točak je ostao bez par žica :)

Iiiiii, to bi bilo to :) Kad malo bolje razmislim, bila sam dosta čudno dete i kako vreme odmiče postajem sve normalnija i običnija osoba. Ali istovremeno sam i srećnija! A kakvo je bilo vaše detinjstvo?

2 comments:

 1. Ma nikada nije kasno za tag, oni su uvijek aktualni :)
  Baš si bila prelijepo dijete, fotogenična jako. Četiri godine mlađa - mislila sam bar 7-8 :D I ja sam željela biti pisac, ali nikad vremena za pisanje haha osim bloga i dnevnika. Možda pod stare dane :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala, hvala, mama me je stalno slikala pa sam morala da budem dobar model :) Što se tiče godina, shvatiću kao kompliment, mada može biti da zvučim neozbiljno :D A za pisanje se nikad ne zna kad će inspiracija da udari!

   Delete