Skip to main content

Poseta Segedinu i Morahalom banji

Bliži se vreme prolećnih praznika, koji su idelano vreme za uživanje u porodičnom ambijentu, ali i dobra prilika za kraće putovanje. Pre nekoliko godina sam vam predstavila dve destnacije koje su se meni učinile odličnim za prolećne praznike - Drvengrad i Krf (naročito u vreme pravoslavnog Uskrsa) i i dalje stojim iza ovih preporuka, ali ovaj put za vas imam nešto malo drugačije. U pitanju je, sad već jako poznata, banja Morahalom u Mađarskoj.
Od kad sam prvi put čula za ovu destinaciju, znala sam da treba da je posetim. Sada sam konačno ugrabila priliku za to, a svoje (pozitivno) iskustvo, danas delim ovde sa vama.

Šta se nalazi u mojoj torbi: Sređivanje ženske torbice

Sigurna sam da se sve žene povremeno suočavaju sa torbom prepunom raznih papirića i drugog smeća koje nemaju običaj da blagovremeno izbace napolje. Ja nisam izuzetak od ovog pravila, tako da povremeno moram da radim generalku svoje torbice.

Jedan od načina na koje se borim sa haosom ove vrste je taj da uvek koristim jednu torbu za svaki dan. Pre nego što sam uvela ovo pravilo, uvek sam imala po nekoliko komada koje su se vukle unaokolo polu pune i to me je strašno nerviralo, a ja nisam bila dovoljno odlučna da ih sve redovno praznim.

Torba koju trenutno koristim izgleda ovako:


A njena unutrašnost ovako: Kao i svako drugo sređivanje, i ovo sam započela tako što sam izbacila čitav sadržaj torbice napolje. Bilo je tu svega i svačega, od korisnih portepština do starih računa iz prodavnice.

Upozorenje - u ovom trenutku mi se ispraznila baterija na foto aparatu, a još uvek nisam pronašla kabal nakon selidbe, tako da su slike u daljem tekstu lošeg kvaliteta.


Odmah sam se bacila na sređivanje i grupisala stvari prema vrsti. U mojoj torbici su se tako našli: novčanik, drveni štapići (oni koje doktori korsite kada pregledaju grlo - ne pitajte zašto, ali mi verujte da postoji sasvim racionalno objašnjenje :), gomilica papirića koji su mi potrebni, BusPlus kartica i kartica pomoću koje ulazim na posao, malo šminke, labelo i malo pakovane parfema, interesantna kolekcija lekova, gomilica papira koje treba da bacim, kao i ogledalce, ključevi i olovka.

Sve u svemu, korektna kolekcija predmeta iz tašne.


Osim smeća, drvenih štapića i dela lekova, odlučila sam da vratim nazad sve što sam izvadila iz torbice.

U jedan džepić sam smestila BusPlus i karticu za posao. Ostale kartice držim u novčaniku, ali ove koje vadim svaki dan više volim da držim pri ruci. (Moram da se pohvalim da sam prestala da uplaćujem mesečnu kartu za prevoz jer mi nije potebna otkako živim u novom stanu!)


U džepić pored sam smestila ogledalce, a u zadnji džep sam stavila svu šminku i parfemčić.


Nakon toga je na red došao novčanik.


Neki od papirića koje sam malopre odlučila da sačuvam su našli svoje mesto u njemu, dok su neki zastareli papirići i kartice izbačeni.


Sledeća slika izgleda uzasno haotično i neuredno, ali zbog malog broja stvari koje se nalaze unutra, torbica je zapravo vrlo organizovana. U nju sam, dakle, vratila olovku i nešto lekova na samo dno. Iznad njih su došli ključevi. Ja inače nemam određeno mesto gde držim ključeve ili novčanik jer se uvek trudim da ih vraćam u torbicu

Zatim sam se setila ovog praktičnog blokčeta koje volim da nosim sa sobom i gde volim da zapisujem ideje ili pravim spiskove, pa sam ga vratila na njegovo mesto - nazad u torbicu.


Na kraju sam, naravno ubacila i sam novčanik. Pored njega ima sasvim dovoljno mesta i za telefon, što znači da sam za minut spremna za pokret!


Kao što ste mogli i da predpostavite, ja imam minimalistički pristup tome šta nosim sa sobom i ne volim da se pretrpavam. Ovu količinu stvari smatram dosta proširenom i polu nepotrebnom, ali ako već imam mesta i torba mi nije preteška, dozvoliću sebi malo 'luksuziranja' sa brojem stvari.

Kako vam se čini sadržaj moje torbice? Da li biste vi tu nešto dodali ili oduzeli?

Comments

 1. Ok, sad me zanima kako su se u torbi našli drveni štapići. 😂😂 Ja tako neke random stvari nalazim po džepovima - kamenčiće, bobice, vezice i sve što Sofi pokušava progutati; torba mi je zasad uredna. 😂

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaha, lako je mamama kad mogu da se vade na decu :D

   Delete
 2. Ni slucajno nista ne oduzimati! Pa ovo je minimum! A dodala bih papirnate maramice, rezervni higijenski ulozak, zagrebacki melem -ne razdvajam se od njega godinama, zvake da se nadju, slusalice, lepezu za ovo doba godine i turpijicu za nokte. Volim komotno, šta ću :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dobri pedlozi! I ja obično ubacim pakovanje maramica i rezervni uložak, dobro si me sad podsetila! Zapravo sve su baš korisne stvari jedino ja ne volim da žvaćem žvaku, to me užasno umara :)

   Delete
 3. Oduzeti baš ništa. U mojoj torbi uvek ima i vlažne maramice, uložak, kablić za telefon, naočare za sunce i set za nokte koji uglavnom koristim kao alat (turpija umesto šrafcigera, pinceta da se uhvati nešto precizno, makazice da se bilo šta secne...).
  Meni je mučno menjanje torbe pa sam zato uzela 2 koje mogu da se puno kombinuju pa onda obično ne moram svakog dana da menjam a shvatila sam da što manju torbu imam manje gluposti nosim.

  ReplyDelete
  Replies
  1. E to je prava žena! Ja večito pitam jel ima neko turpiju :)

   Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kako da očistim zavesu za kadu u veš mašini?

Priznajem, kriva sam! Ne smem ni da vam kažem koliko dugo žmurim na jedno oko pred ozbiljnim higijenskim problemom zvanim prljava zavesa za kadu.

Ali hajde da se ne lažemo, upravo ovakve stvari često predstavljaju jednu od onih groznih, malih tajni našeg domaćinstva. Ne zato što smo lenji. Ne zato što nismo svesni da je higijena bitna.

Već iz jednog vrlo prostog razloga: postoje stvari kojene umemo da održavamo.

I dok sam ja bila spremna da prosto odustanem od tog posla i kupim novu zavesu (ne baš ekološko ili ekonomično rešenje), dobri ljudi sa interneta su mi pokazali pravi put i naučili me kako da obavim ovaj (kako se pokazalo), vrlo jednostavan zadatak.
U sledećem videu možete da saznate kako to radi Melisa, poznata autorka sjajnog sajta cleanmyspace, a ispod vas očekuje moj prevod i utisci.


Ko se seli, taj se ne veseli :)

Dragi moji, došao je i taj dan! Od danas smo u svom novom stanu :D
A kako se ceo proces maksimalno otegao nismo stigli da spremimo sve što smo želeli.  Zbog toga vam danas spremam jedan foto post kako biste videli kako ćemo mi živeti narednih par dana!

Gušite se u haosu? 5 razloga zašto je to tako!

Ove nedelje vam se javljam sa jednim od onih tekstova u kojima ima više pametovanja nego akcije :) Budite uvereni da je to tako jer sam i sama već sto puta napravila neke od ovih grešaka, pa mi je potrebno da ih pobrojim, kako ih ne bih zaboravila!


Da li i vi spadate u one koji su već mnogo puta pružili svoj maksimum prilikom raščišćavanja stvari, samo da bi ubrzo uvideli da je sve bilo uzalud? Da li ste već više puta pomislili kako se stvari multiplikuju iza vaših leđa? Osećate li se umorno i prezasićeno kada vaši napori ne daju očekivane rezultate?
Ukoliko je tako, sigurno ste se do sada zapitali da li radite nešto pogrešno. I sigurno znate da mora d postoji bolji način.
Sve ovo znači da verovatno pravite neku od najčešćih declutter grešaka koje postoje. Nastavite sa čitanjem da biste otkrili koje su to greške i kako možete da ih prevaziđete!