Monday, July 3, 2017

Šta se nalazi u mojoj torbi: Sređivanje ženske torbice

Sigurna sam da se sve žene povremeno suočavaju sa torbom prepunom raznih papirića i drugog smeća koje nemaju običaj da blagovremeno izbace napolje. Ja nisam izuzetak od ovog pravila, tako da povremeno moram da radim generalku svoje torbice.

Jedan od načina na koje se borim sa haosom ove vrste je taj da uvek koristim jednu torbu za svaki dan. Pre nego što sam uvela ovo pravilo, uvek sam imala po nekoliko komada koje su se vukle unaokolo polu pune i to me je strašno nerviralo, a ja nisam bila dovoljno odlučna da ih sve redovno praznim.

Torba koju trenutno koristim izgleda ovako:


A njena unutrašnost ovako: Kao i svako drugo sređivanje, i ovo sam započela tako što sam izbacila čitav sadržaj torbice napolje. Bilo je tu svega i svačega, od korisnih portepština do starih računa iz prodavnice.

Upozorenje - u ovom trenutku mi se ispraznila baterija na foto aparatu, a još uvek nisam pronašla kabal nakon selidbe, tako da su slike u daljem tekstu lošeg kvaliteta.


Odmah sam se bacila na sređivanje i grupisala stvari prema vrsti. U mojoj torbici su se tako našli: novčanik, drveni štapići (oni koje doktori korsite kada pregledaju grlo - ne pitajte zašto, ali mi verujte da postoji sasvim racionalno objašnjenje :), gomilica papirića koji su mi potrebni, BusPlus kartica i kartica pomoću koje ulazim na posao, malo šminke, labelo i malo pakovane parfema, interesantna kolekcija lekova, gomilica papira koje treba da bacim, kao i ogledalce, ključevi i olovka.

Sve u svemu, korektna kolekcija predmeta iz tašne.


Osim smeća, drvenih štapića i dela lekova, odlučila sam da vratim nazad sve što sam izvadila iz torbice.

U jedan džepić sam smestila BusPlus i karticu za posao. Ostale kartice držim u novčaniku, ali ove koje vadim svaki dan više volim da držim pri ruci. (Moram da se pohvalim da sam prestala da uplaćujem mesečnu kartu za prevoz jer mi nije potebna otkako živim u novom stanu!)


U džepić pored sam smestila ogledalce, a u zadnji džep sam stavila svu šminku i parfemčić.


Nakon toga je na red došao novčanik.


Neki od papirića koje sam malopre odlučila da sačuvam su našli svoje mesto u njemu, dok su neki zastareli papirići i kartice izbačeni.


Sledeća slika izgleda uzasno haotično i neuredno, ali zbog malog broja stvari koje se nalaze unutra, torbica je zapravo vrlo organizovana. U nju sam, dakle, vratila olovku i nešto lekova na samo dno. Iznad njih su došli ključevi. Ja inače nemam određeno mesto gde držim ključeve ili novčanik jer se uvek trudim da ih vraćam u torbicu

Zatim sam se setila ovog praktičnog blokčeta koje volim da nosim sa sobom i gde volim da zapisujem ideje ili pravim spiskove, pa sam ga vratila na njegovo mesto - nazad u torbicu.


Na kraju sam, naravno ubacila i sam novčanik. Pored njega ima sasvim dovoljno mesta i za telefon, što znači da sam za minut spremna za pokret!


Kao što ste mogli i da predpostavite, ja imam minimalistički pristup tome šta nosim sa sobom i ne volim da se pretrpavam. Ovu količinu stvari smatram dosta proširenom i polu nepotrebnom, ali ako već imam mesta i torba mi nije preteška, dozvoliću sebi malo 'luksuziranja' sa brojem stvari.

Kako vam se čini sadržaj moje torbice? Da li biste vi tu nešto dodali ili oduzeli?

6 comments:

 1. Ok, sad me zanima kako su se u torbi našli drveni štapići. 😂😂 Ja tako neke random stvari nalazim po džepovima - kamenčiće, bobice, vezice i sve što Sofi pokušava progutati; torba mi je zasad uredna. 😂

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaha, lako je mamama kad mogu da se vade na decu :D

   Delete
 2. Ni slucajno nista ne oduzimati! Pa ovo je minimum! A dodala bih papirnate maramice, rezervni higijenski ulozak, zagrebacki melem -ne razdvajam se od njega godinama, zvake da se nadju, slusalice, lepezu za ovo doba godine i turpijicu za nokte. Volim komotno, šta ću :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dobri pedlozi! I ja obično ubacim pakovanje maramica i rezervni uložak, dobro si me sad podsetila! Zapravo sve su baš korisne stvari jedino ja ne volim da žvaćem žvaku, to me užasno umara :)

   Delete
 3. Oduzeti baš ništa. U mojoj torbi uvek ima i vlažne maramice, uložak, kablić za telefon, naočare za sunce i set za nokte koji uglavnom koristim kao alat (turpija umesto šrafcigera, pinceta da se uhvati nešto precizno, makazice da se bilo šta secne...).
  Meni je mučno menjanje torbe pa sam zato uzela 2 koje mogu da se puno kombinuju pa onda obično ne moram svakog dana da menjam a shvatila sam da što manju torbu imam manje gluposti nosim.

  ReplyDelete
  Replies
  1. E to je prava žena! Ja večito pitam jel ima neko turpiju :)

   Delete