Monday, July 31, 2017

Organizacija u kupatilu

Ljudi se, uglavnom, dele na dve grupe (nazovimo ih normalni i nenormalni). Normalni se nerviraju kada vide nered u svom stanu, a nenormalni se raduju što će da bloguju o istom. Jasno vam je kojoj kategoriji ja pripadam :)

Zbog toga sam bila naročito vesela kada sam konačno smislila rešenje problema koji vidite na fotgorafiji ispod.


Stvar je u tome, što kada kupujete stan i nemate baš previše novca, kupatilski nameštaj nije neki prioritet. I ma koliko vaše kupatilo bilo neuredno, druge stvari će vam skoro uvek biti preče od ormarića u kupatilu.

Svesna toga, već dva-tri meseca slažem i preslažem hrpu koju vidite na prethodnoj slici, ali bez većeg uspeha. Nakon dan ili dva, gravitacija i nepažnja čine svoje i ponovo imamo ovu situaciju. Ipak, u trenutku neobične inspiracije, shvatila sam da mogu privremeno da rešim ovaj problem, i to koristeći stari koje već imam!

U pretodnom stanu smo imali ormarić ispod sudopere koji je bio prilično nepraktičan i težak za korišćenje, pa sam još tada nabavila običnu plastičnu policu na nekoliko nivoa, kako bih mogla da držim više stvari u tom prostoru. Ako pratite ovaj blog još iz tog vremena, možda se sećate ovog posta u kom sam pisala o tome.

A za neupućene, u pitanju je najobičnija plastična polica koju možete da kupite u bilo kojoj radnji sa plastikom. Kada je sklopljena, izgleda kao na slici ispod:


Osim što inače nije ovako prljava :) Naša je stajala na gomili kutija nakon selidbe i skupljala prašinu, tako da je njeno čišćenje bilo najveći izazov tokom ovog sređivanja. 

Ako vam ikada zatreba ta informacja, evo šta sam sve pokušala. Prvo sam je premazala sodom bikarbonom i poprskala sirćetom. Mrzelo me je da se bavim detaljnim ribanjem, pa sam se nadala da će se očistiti samo od sebe ako malo odstoji. To se nije desilo. Nakon malo mozganja, odlučila sam se da probam sa vlažnim maramicama (možete koristiti kupovne ili domaće). Posle toga sam je dooobro istuširala i ostavila da se suši.

Zatim sam se setila da sada imam terasu i da mogu da iskoristim ove tropske temperature da ubrzam ceo postupak. A onda sam se neko vreme smeškala u sebi jer imam konačno imam terasu, ali ne i beskorisni kuhinjski element ispod sudopere.

Osušena i sklopljena, polica izgleda ovako:


A onda je usledilo sređivanje. Upotrebila sam korpicu koju sam koristila i u starom stanu da u nju smestim najčešće korišćene krpe. Kao i u starom stanu, okačila sam je na radijator u kupatilu. (Više o tome pročitajte OVDE.)A ispod radijatora sam smestila samu policu i rasporedila ostatak stvari na nju. Na najnižoj polici su se našle neke manje bitne krpe. Pre nekog vemena sam, naime, izbacila gomilu kuhinjskih krpa (sve o tome, pronađite OVDE), ali ih je moj dragi suprug zadržao u autu kako bi uvek imao neku krpu koju može da iskoristi i baci ako mu se nešto na autu zaprlja. 

A onda smo se preselili i u novom stanu su stalno bili majstori i sve je bilo užasno prljavo pa su nam konstantno trebale krpe, tako da su iste našle svoj put nazad u stan. Ja iskreno mislim da ću ih ponovo proslediti put auta, ali za sada se nalaze na ovoj polici, što je bolje nego da se nalaze na podu kao do sada.

Na srednju policu sam smestila svoj neseser sa svakodnevnim potrepštinama koji sam do sada konstantno premeštala sa mesta na mesto. Možda ovo nije najdostupnija i najzgodnija lokacija za njega, ali opet verujem da je u pitanju napredak u odnosu na stalno pomeranje.

Na vrhu se smestila kula od toalet papira, jer mislim da je najbolje biti fleksibilan kada ja u pitanju ovaj tip stvari. Prosto, nikada se ne zna kada će isti da bude na sniženju, što će u meni da izazove neodoljivu želju da kupim barem tri pakovanja :)


Čak je i ovaj maleni mop za čišćenje nekako skriven, a i konačno može da stoji uspravno, što celu sliku čini mnogo urednijom.

I mada bih najviše volela da imam predivan kupatilski nameštaj sa mnoštvom ormarića i organizera u koje će sve moje stvari da stanu i izgledaju fantastično, i ovaj mali napredak ima ukus pobede za mene. Kako se vama čini?

2 comments:

  1. super rješenje bez troškova! ja sam na svoj mop za čišćenje stavila komadić špage i sad mi mop visi na samoljepljivoj kukici na zidu :)

    ReplyDelete