Monday, June 26, 2017

Use it or loose it: 17 in 2017 - Moj šestomesečni napredak

Početak godine u mom neseseru obeležilo je pitanje koje proizvode da panujem u 2017-oj. Bilo je tu premišljanja i razmišljanja, dok konačno nisam stigla do startne sedamnaestorke sa slike ispod:


Ove proizvode, kao i razloge za njihovo panovanje sam vam detaljno predstavila u uvodnom postu ovogodišnjeg projekta, koji možete da pročitate OVDE. A kako nam se sredina godine neumitno bliži (neverovatno je kako vreme leti, zar ne?), pomislila sam da je pravi trenutak da bacimo pogled na tenutno stanje.


Hajde da prvo pogledamo proizvode koje sam uspela da potrošim do kraja ili sam već odlučila da ih se rešim. Prvi iz ove kategorije je bio korektor koji je pukao nekoliko dana nakon početka samog projekta. A kako ni od ranije nisam bila njegov fan, bila sam više nego srećna što sam ga se rešila. U međuvremenu sam ga i bacila, tako da danas nije bio tu prilikom fotografisanja.

Ali evo pet proizvoda koji jesu:


U uvodnom postu sam napisala da ću tokom cele godine imati 17 proizvoda u svom neseseru, odnosno da ću svaki potrošeni zameniti jednim novim. Kada sam bacila korektor sa početka, umesto njega sam ubacila ovu Avonovu BB kremu (skroz dole na slici iznad). Razlozi za to su sledeći: iako nije super stara, krema je otvorena već neko vreme, pa nisam želela da mi propadne. Uz lepše vreme mi je svakako više prijao ovaj tip proizvoda od klasičnih tečnih pudera, a istovremeno je i jedini preostali proizvod ovog tipa u mojoj kolekciji koji nije cruelty free.

Od tada do sada sam uspela da potrošim čitavu ovu kremicu i mogu reći da sam ja iskreno zadovoljna ovim proizvodom. Takođe sam i u potrazi za novim kvalitetnim, cf proizvodom ovog tipa, tako da rado primam preporuke :) Bilo kako bilo, još jedan proizvod sa liste je precrtan.

Među preostalim izbačenim proizvodima se našla i bela Avon olovka. Mogu iskreno da kažem da je ovo jedan od najgorih i najbeskorisnijih komada šminke koje sam ikada imala. Pokušala sam da je upotrebim nekoliko puta, ali bez ikakvog uspeha. Ako iko zna kako se koristi - rado je poklanjam, samo se javite :)

Sledeća dva proizvoda su ruževi koji svoje korene vuku još iz prošlogodišnjeg projekta. Aurin mat ruž sam uspela da upotrebim još nekoliko puta ove godine, ali je bio već gotovo sasvim suv, tako da sam brzo odustala od njega. L'oreal ruž je, sa druge strane, pružio više nego herojsku borbu i odupirao se svim mojim pokušajima da ga potrošim, tako da sam ga evo već šest meseci svako jutro vadila četkicom sa dna ambalaže. Kao što možete da vidite, i tome je došao kraj - i ovaj komad šminke je konačno gotov.

Među potrošenim proizvodima, svoje mesto je našlo i Avon ulje za kosu. Meni se ovaj proizvod svideo tako da sam ga koristila i iskoristila sa lakoćom. Sada je vreme da isprobam neke nove proizvode ovog tipa koje sam nakupovala na sniženjima, a nikako da dobiju svoju priliku.

Potrošeni proizvodi su uglavnom oni koji su mi se baš dopali i koje sam želela da koristim. Odbačeni proizvodi su oni sa suprotnog kraja tog spektra. A sve ono što se nalazi između ove dve krajnosti, možete da vidite na sledećoj fotografiji.


Čini mi se da ove godine nema neke sredine kada je upotreba šminke u pitanju. Neke stvari koristim svakodnevno, a neke gotovo da i ne uzimam. Većina proizvoda sa prethodne fotografije je korišćena samo nekoliko puta, što se vidi i po nedostatku napredka. Iskrena da budem, ne vidim da ću uspeti da potrošim išta od ovoga do kraja godine. Ali ono što bih želela da uradim je da pokušam da ih koristim u dovoljnoj meri kako bih mogla da odlučim da li želim ili ne da ih zadržim u svojoj kolekciji do daljnjeg.

A kao što sam već ranije spomenula, potrošnja starih proizvoda znači ubacivanje nekih novih u projekat. Na početku ste videli pet gotovih proizvoda, što znači da je došao trenutak da ubacimo i pet novih.


Na listi su se našli: Seventeen sjaj za usta u boji maline (više nego star ali začuđujuće funkcionalan), Aura Matte u nijansi 611 (savršen za leto), kao i Alverde olovka za usta koju volim da koristim u kombinaciji sa oba prethodna proizvoda. Sama olovka nije mnogo stara, ali Alverde proizvodi imaju nešto kraći rok trajanja.

Sa proizvoda za usne se selimo u predeo očiju, gde sam izabrala dva proizvoda. Jedan je NYX gel za obrve - nešto što mi je baš nedostajalo u dosadašnjem procesu i She zlatna senka - više nego upotrebljiv komad koji će mi sigurno olakšati svakodnevno spremanje.

I to je to - ponovo imam 17 proizvoda i pitanje da li ću uspeti da potrošim i jedan od njih do kraja godine. U svakom slučaju, ja nisam nezadovoljna dosadašnjim napretkom, već verujem da ću uskoro imati svoju savršenu kolekciju kojoj panovanje neće ni trebati.

A ako se sećate mojih postova o bullet journal-u, možda vas zanima kako danas izgleda stranica vezana za projekat Use it or loose it. Sa slike ispod možete da vidite da će već sledeći proizvod zahtevati novu stranicu!


Do sledećeg čitanja veliki pozdrav od Sofije i srećno panovanje!

PS Više o mom bujo-u pročitajte OVDE i OVDE.

No comments:

Post a Comment