Skip to main content

Poseta Segedinu i Morahalom banji

Bliži se vreme prolećnih praznika, koji su idelano vreme za uživanje u porodičnom ambijentu, ali i dobra prilika za kraće putovanje. Pre nekoliko godina sam vam predstavila dve destnacije koje su se meni učinile odličnim za prolećne praznike - Drvengrad i Krf (naročito u vreme pravoslavnog Uskrsa) i i dalje stojim iza ovih preporuka, ali ovaj put za vas imam nešto malo drugačije. U pitanju je, sad već jako poznata, banja Morahalom u Mađarskoj.
Od kad sam prvi put čula za ovu destinaciju, znala sam da treba da je posetim. Sada sam konačno ugrabila priliku za to, a svoje (pozitivno) iskustvo, danas delim ovde sa vama.

Use it or loose it: 17 in 2017 - Moj šestomesečni napredak

Početak godine u mom neseseru obeležilo je pitanje koje proizvode da panujem u 2017-oj. Bilo je tu premišljanja i razmišljanja, dok konačno nisam stigla do startne sedamnaestorke sa slike ispod:


Ove proizvode, kao i razloge za njihovo panovanje sam vam detaljno predstavila u uvodnom postu ovogodišnjeg projekta, koji možete da pročitate OVDE. A kako nam se sredina godine neumitno bliži (neverovatno je kako vreme leti, zar ne?), pomislila sam da je pravi trenutak da bacimo pogled na tenutno stanje.


Hajde da prvo pogledamo proizvode koje sam uspela da potrošim do kraja ili sam već odlučila da ih se rešim. Prvi iz ove kategorije je bio korektor koji je pukao nekoliko dana nakon početka samog projekta. A kako ni od ranije nisam bila njegov fan, bila sam više nego srećna što sam ga se rešila. U međuvremenu sam ga i bacila, tako da danas nije bio tu prilikom fotografisanja.

Ali evo pet proizvoda koji jesu:


U uvodnom postu sam napisala da ću tokom cele godine imati 17 proizvoda u svom neseseru, odnosno da ću svaki potrošeni zameniti jednim novim. Kada sam bacila korektor sa početka, umesto njega sam ubacila ovu Avonovu BB kremu (skroz dole na slici iznad). Razlozi za to su sledeći: iako nije super stara, krema je otvorena već neko vreme, pa nisam želela da mi propadne. Uz lepše vreme mi je svakako više prijao ovaj tip proizvoda od klasičnih tečnih pudera, a istovremeno je i jedini preostali proizvod ovog tipa u mojoj kolekciji koji nije cruelty free.

Od tada do sada sam uspela da potrošim čitavu ovu kremicu i mogu reći da sam ja iskreno zadovoljna ovim proizvodom. Takođe sam i u potrazi za novim kvalitetnim, cf proizvodom ovog tipa, tako da rado primam preporuke :) Bilo kako bilo, još jedan proizvod sa liste je precrtan.

Među preostalim izbačenim proizvodima se našla i bela Avon olovka. Mogu iskreno da kažem da je ovo jedan od najgorih i najbeskorisnijih komada šminke koje sam ikada imala. Pokušala sam da je upotrebim nekoliko puta, ali bez ikakvog uspeha. Ako iko zna kako se koristi - rado je poklanjam, samo se javite :)

Sledeća dva proizvoda su ruževi koji svoje korene vuku još iz prošlogodišnjeg projekta. Aurin mat ruž sam uspela da upotrebim još nekoliko puta ove godine, ali je bio već gotovo sasvim suv, tako da sam brzo odustala od njega. L'oreal ruž je, sa druge strane, pružio više nego herojsku borbu i odupirao se svim mojim pokušajima da ga potrošim, tako da sam ga evo već šest meseci svako jutro vadila četkicom sa dna ambalaže. Kao što možete da vidite, i tome je došao kraj - i ovaj komad šminke je konačno gotov.

Među potrošenim proizvodima, svoje mesto je našlo i Avon ulje za kosu. Meni se ovaj proizvod svideo tako da sam ga koristila i iskoristila sa lakoćom. Sada je vreme da isprobam neke nove proizvode ovog tipa koje sam nakupovala na sniženjima, a nikako da dobiju svoju priliku.

Potrošeni proizvodi su uglavnom oni koji su mi se baš dopali i koje sam želela da koristim. Odbačeni proizvodi su oni sa suprotnog kraja tog spektra. A sve ono što se nalazi između ove dve krajnosti, možete da vidite na sledećoj fotografiji.


Čini mi se da ove godine nema neke sredine kada je upotreba šminke u pitanju. Neke stvari koristim svakodnevno, a neke gotovo da i ne uzimam. Većina proizvoda sa prethodne fotografije je korišćena samo nekoliko puta, što se vidi i po nedostatku napredka. Iskrena da budem, ne vidim da ću uspeti da potrošim išta od ovoga do kraja godine. Ali ono što bih želela da uradim je da pokušam da ih koristim u dovoljnoj meri kako bih mogla da odlučim da li želim ili ne da ih zadržim u svojoj kolekciji do daljnjeg.

A kao što sam već ranije spomenula, potrošnja starih proizvoda znači ubacivanje nekih novih u projekat. Na početku ste videli pet gotovih proizvoda, što znači da je došao trenutak da ubacimo i pet novih.


Na listi su se našli: Seventeen sjaj za usta u boji maline (više nego star ali začuđujuće funkcionalan), Aura Matte u nijansi 611 (savršen za leto), kao i Alverde olovka za usta koju volim da koristim u kombinaciji sa oba prethodna proizvoda. Sama olovka nije mnogo stara, ali Alverde proizvodi imaju nešto kraći rok trajanja.

Sa proizvoda za usne se selimo u predeo očiju, gde sam izabrala dva proizvoda. Jedan je NYX gel za obrve - nešto što mi je baš nedostajalo u dosadašnjem procesu i She zlatna senka - više nego upotrebljiv komad koji će mi sigurno olakšati svakodnevno spremanje.

I to je to - ponovo imam 17 proizvoda i pitanje da li ću uspeti da potrošim i jedan od njih do kraja godine. U svakom slučaju, ja nisam nezadovoljna dosadašnjim napretkom, već verujem da ću uskoro imati svoju savršenu kolekciju kojoj panovanje neće ni trebati.

A ako se sećate mojih postova o bullet journal-u, možda vas zanima kako danas izgleda stranica vezana za projekat Use it or loose it. Sa slike ispod možete da vidite da će već sledeći proizvod zahtevati novu stranicu!


Do sledećeg čitanja veliki pozdrav od Sofije i srećno panovanje!

PS Više o mom bujo-u pročitajte OVDE i OVDE.

Comments

Popular posts from this blog

Kako da očistim zavesu za kadu u veš mašini?

Priznajem, kriva sam! Ne smem ni da vam kažem koliko dugo žmurim na jedno oko pred ozbiljnim higijenskim problemom zvanim prljava zavesa za kadu.

Ali hajde da se ne lažemo, upravo ovakve stvari često predstavljaju jednu od onih groznih, malih tajni našeg domaćinstva. Ne zato što smo lenji. Ne zato što nismo svesni da je higijena bitna.

Već iz jednog vrlo prostog razloga: postoje stvari kojene umemo da održavamo.

I dok sam ja bila spremna da prosto odustanem od tog posla i kupim novu zavesu (ne baš ekološko ili ekonomično rešenje), dobri ljudi sa interneta su mi pokazali pravi put i naučili me kako da obavim ovaj (kako se pokazalo), vrlo jednostavan zadatak.
U sledećem videu možete da saznate kako to radi Melisa, poznata autorka sjajnog sajta cleanmyspace, a ispod vas očekuje moj prevod i utisci.


Ko se seli, taj se ne veseli :)

Dragi moji, došao je i taj dan! Od danas smo u svom novom stanu :D
A kako se ceo proces maksimalno otegao nismo stigli da spremimo sve što smo želeli.  Zbog toga vam danas spremam jedan foto post kako biste videli kako ćemo mi živeti narednih par dana!

Gušite se u haosu? 5 razloga zašto je to tako!

Ove nedelje vam se javljam sa jednim od onih tekstova u kojima ima više pametovanja nego akcije :) Budite uvereni da je to tako jer sam i sama već sto puta napravila neke od ovih grešaka, pa mi je potrebno da ih pobrojim, kako ih ne bih zaboravila!


Da li i vi spadate u one koji su već mnogo puta pružili svoj maksimum prilikom raščišćavanja stvari, samo da bi ubrzo uvideli da je sve bilo uzalud? Da li ste već više puta pomislili kako se stvari multiplikuju iza vaših leđa? Osećate li se umorno i prezasićeno kada vaši napori ne daju očekivane rezultate?
Ukoliko je tako, sigurno ste se do sada zapitali da li radite nešto pogrešno. I sigurno znate da mora d postoji bolji način.
Sve ovo znači da verovatno pravite neku od najčešćih declutter grešaka koje postoje. Nastavite sa čitanjem da biste otkrili koje su to greške i kako možete da ih prevaziđete!