Monday, April 3, 2017

Sređivane ormarića u predsoblju

Dobrodošli u još jedan post iz ovogodišnje declutter serije. Ovog puta sam rešila da se pozbavim jednom od nekoliko problematičnih polica u ormariću u predsoblju. OVDE možete da pogledate kako je isti izgledao nakon mog inicijalnog sređivanja praktikovanjem konmari metode.

Nakon nešto više od godinu dana, ovaj prostor je i dalje bio manje-više funkcionalan, i mnogo bolji nego pre prethodnog sređivanja, ali opet daleko od urednog. Evo kako je izgledao ceo ormarić na ovog puta.


Sve u svemu - dosta lošije nego ranije. Ali kako nisam imala vremena da se pozabavim celim ovim 'projektom', sredila sam treću policu. U nastavku pročitajte kako je to izgledalo...Na tapetu se, dakle, našla polica sa većinom naše kozmetike, šminke, lekova i sličnih često korišćenih stvari. Sama činjenica da su ove stvari u svakodnevnoj upotrebi je doprinela neurednosti prikazane police, dok je dodatni uzrok činjenica da sam ovde počela da trpam sve prazne kutijice za koje mi se učini da 'mogu nekako da ih iskoristim' (a onda naravno to nikad ne uradim).


Još jedan od problema je taj što pojedine stvari nisam vraćala na svoje mesto, pa su tako nastale gomilice stvari koje treba odložiti negde drugde. Primer je ova kutijica sa nakitom koji nisam vratila tamo gde pripada i to ko zna od kad.


Kao i svako sređivanje, i ovo je započelo pražnjenjem prostora i detaljnim čišćenjem. Sve za šta sam odmah odlučila da ne želim da ga zadržim sam momentalno bacala. Sve što želim da premestim sam ostavila sa strane, dok sam stvari za koje ne znam šta bih san njima, relocirala na policu ispod, koja je sledeća na redu za sređivanje.


Ono za šta sam odlučila da treba da ostane upravo ovde, sam lepo očistila i reorganizovala. Tako sam, na primer, obrisala i preuredila korpicu sa svakodnevnom kozmetikom koju najčešće koristimo. Oko pola stvari koje su se ranje nalazile ovde, su premeštene ili izbačene.


Zatim sam na isti način sredila i drugu plastičnu korpicu, u kojoj držim lekove. Lekovi su jedna od najlakših kategorija za sređivanje, jer ih obično ima puno sa isteklim rokom trajanja. Ovog puta sam doživela iznenađenje jer nisam imala ni jedan jedini lek sa isteklim rokom, tako da sam se malo pomučila da ih sve smestim nazad na uredan način. Ipak sam zadovoljna konačnim rezultatom koji možete da vidite ispod.


Slično sam uradila i sa svojim šnalicama i ostalim stvarima za kosu. 


Nakon što sam izvadila sve stvari sa police, veliki deo starih kutijica je našao svoj put ka kanti. Značajan deo ove police je bio zauzet raznoraznom ambalažom koju sam ja skupljala u proteklom periodu, da bih konačno shvatila da mi ista nije neophodna.


Na slici iznad se nalaze stvari koje sam izbacila, dok su na slici ispod one koje sam za sada odlučila da zadržim. 


 I konačno, evo krajnjeg rezultata mog rada. Mislim da je sve mnogo preglednije i lepše nego ranije, a meni je bilo pravo uživanje da koristim stvari sa ove police u poslednjih nekoliko dana.


 Veliki pozdrav i srećno sređivanje do sledećeg ponedeljka!!!

2 comments:

 1. Obožavam ove teme o organizaciji doma...obožavam sve teme koje zastupljene na forumu.
  Svidja mi se tvoj način pisanja i objašnjavanja.
  Policu si sredila fenomenalno, svaka čast.
  Moram priznati da imam materijala za sredjivanje ali sve odlažem početak te avanture.
  Nekako sam spavaću sobu sredila pre mesec dana, za vreme krečenja, i dosta sam zadovoljna ali je ispod kreveta, u sanduku ostalo čudo koje nije za bacanje a mucno je i što se čuva. Imam 10ak rokovnika kojima nikakko da nadjem svrhu, takodje, imam i gomilu perlica iz devojačkih dana koje s vremena na vreme zatrebaju. Tu je i neka bižuterija koju sam do prethodnog leta i nosila a posle toga mi je nekako dosadilo, čekam da počne nova sezona za te vesele ogrlice i narukvice pa ako počnem da nosim - dobro je a ako ne onda nešto ide u kutiju sa perlicama a nešto na bacanje.
  Prilikom svakog sredjivanja na kraju dodjem u onaj ćorsokak kada treba preseći izmedju "možda zatreba", "žao mi da bacim", "ovo treba ali ne znam gde da stavim". Takve gomile obično ostavim da prenoće pa naredni dan pokušam da ih razvrstam.
  Puno te pozdravljam i jedva čekam naredni post.

  ReplyDelete
 2. Draga baky, uvek me obraduju tvoji komentari, volela bih da čitam tvoj blog kad bi ga pisala :D

  Meni se čini da u svakom sledećem polasku kroz stvari lako rešim sve to što sam prethodni put preskočila, a zapravo je tebalo da 'leti'. Ali najitnije je imati napredak!

  ReplyDelete