Skip to main content

Poseta Segedinu i Morahalom banji

Bliži se vreme prolećnih praznika, koji su idelano vreme za uživanje u porodičnom ambijentu, ali i dobra prilika za kraće putovanje. Pre nekoliko godina sam vam predstavila dve destnacije koje su se meni učinile odličnim za prolećne praznike - Drvengrad i Krf (naročito u vreme pravoslavnog Uskrsa) i i dalje stojim iza ovih preporuka, ali ovaj put za vas imam nešto malo drugačije. U pitanju je, sad već jako poznata, banja Morahalom u Mađarskoj.
Od kad sam prvi put čula za ovu destinaciju, znala sam da treba da je posetim. Sada sam konačno ugrabila priliku za to, a svoje (pozitivno) iskustvo, danas delim ovde sa vama.

Sređivane ormarića u predsoblju

Dobrodošli u još jedan post iz ovogodišnje declutter serije. Ovog puta sam rešila da se pozbavim jednom od nekoliko problematičnih polica u ormariću u predsoblju. OVDE možete da pogledate kako je isti izgledao nakon mog inicijalnog sređivanja praktikovanjem konmari metode.

Nakon nešto više od godinu dana, ovaj prostor je i dalje bio manje-više funkcionalan, i mnogo bolji nego pre prethodnog sređivanja, ali opet daleko od urednog. Evo kako je izgledao ceo ormarić na ovog puta.


Sve u svemu - dosta lošije nego ranije. Ali kako nisam imala vremena da se pozabavim celim ovim 'projektom', sredila sam treću policu. U nastavku pročitajte kako je to izgledalo...Na tapetu se, dakle, našla polica sa većinom naše kozmetike, šminke, lekova i sličnih često korišćenih stvari. Sama činjenica da su ove stvari u svakodnevnoj upotrebi je doprinela neurednosti prikazane police, dok je dodatni uzrok činjenica da sam ovde počela da trpam sve prazne kutijice za koje mi se učini da 'mogu nekako da ih iskoristim' (a onda naravno to nikad ne uradim).


Još jedan od problema je taj što pojedine stvari nisam vraćala na svoje mesto, pa su tako nastale gomilice stvari koje treba odložiti negde drugde. Primer je ova kutijica sa nakitom koji nisam vratila tamo gde pripada i to ko zna od kad.


Kao i svako sređivanje, i ovo je započelo pražnjenjem prostora i detaljnim čišćenjem. Sve za šta sam odmah odlučila da ne želim da ga zadržim sam momentalno bacala. Sve što želim da premestim sam ostavila sa strane, dok sam stvari za koje ne znam šta bih san njima, relocirala na policu ispod, koja je sledeća na redu za sređivanje.


Ono za šta sam odlučila da treba da ostane upravo ovde, sam lepo očistila i reorganizovala. Tako sam, na primer, obrisala i preuredila korpicu sa svakodnevnom kozmetikom koju najčešće koristimo. Oko pola stvari koje su se ranje nalazile ovde, su premeštene ili izbačene.


Zatim sam na isti način sredila i drugu plastičnu korpicu, u kojoj držim lekove. Lekovi su jedna od najlakših kategorija za sređivanje, jer ih obično ima puno sa isteklim rokom trajanja. Ovog puta sam doživela iznenađenje jer nisam imala ni jedan jedini lek sa isteklim rokom, tako da sam se malo pomučila da ih sve smestim nazad na uredan način. Ipak sam zadovoljna konačnim rezultatom koji možete da vidite ispod.


Slično sam uradila i sa svojim šnalicama i ostalim stvarima za kosu. 


Nakon što sam izvadila sve stvari sa police, veliki deo starih kutijica je našao svoj put ka kanti. Značajan deo ove police je bio zauzet raznoraznom ambalažom koju sam ja skupljala u proteklom periodu, da bih konačno shvatila da mi ista nije neophodna.


Na slici iznad se nalaze stvari koje sam izbacila, dok su na slici ispod one koje sam za sada odlučila da zadržim. 


 I konačno, evo krajnjeg rezultata mog rada. Mislim da je sve mnogo preglednije i lepše nego ranije, a meni je bilo pravo uživanje da koristim stvari sa ove police u poslednjih nekoliko dana.


 Veliki pozdrav i srećno sređivanje do sledećeg ponedeljka!!!

Comments

 1. Obožavam ove teme o organizaciji doma...obožavam sve teme koje zastupljene na forumu.
  Svidja mi se tvoj način pisanja i objašnjavanja.
  Policu si sredila fenomenalno, svaka čast.
  Moram priznati da imam materijala za sredjivanje ali sve odlažem početak te avanture.
  Nekako sam spavaću sobu sredila pre mesec dana, za vreme krečenja, i dosta sam zadovoljna ali je ispod kreveta, u sanduku ostalo čudo koje nije za bacanje a mucno je i što se čuva. Imam 10ak rokovnika kojima nikakko da nadjem svrhu, takodje, imam i gomilu perlica iz devojačkih dana koje s vremena na vreme zatrebaju. Tu je i neka bižuterija koju sam do prethodnog leta i nosila a posle toga mi je nekako dosadilo, čekam da počne nova sezona za te vesele ogrlice i narukvice pa ako počnem da nosim - dobro je a ako ne onda nešto ide u kutiju sa perlicama a nešto na bacanje.
  Prilikom svakog sredjivanja na kraju dodjem u onaj ćorsokak kada treba preseći izmedju "možda zatreba", "žao mi da bacim", "ovo treba ali ne znam gde da stavim". Takve gomile obično ostavim da prenoće pa naredni dan pokušam da ih razvrstam.
  Puno te pozdravljam i jedva čekam naredni post.

  ReplyDelete
 2. Draga baky, uvek me obraduju tvoji komentari, volela bih da čitam tvoj blog kad bi ga pisala :D

  Meni se čini da u svakom sledećem polasku kroz stvari lako rešim sve to što sam prethodni put preskočila, a zapravo je tebalo da 'leti'. Ali najitnije je imati napredak!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kako da očistim zavesu za kadu u veš mašini?

Priznajem, kriva sam! Ne smem ni da vam kažem koliko dugo žmurim na jedno oko pred ozbiljnim higijenskim problemom zvanim prljava zavesa za kadu.

Ali hajde da se ne lažemo, upravo ovakve stvari često predstavljaju jednu od onih groznih, malih tajni našeg domaćinstva. Ne zato što smo lenji. Ne zato što nismo svesni da je higijena bitna.

Već iz jednog vrlo prostog razloga: postoje stvari kojene umemo da održavamo.

I dok sam ja bila spremna da prosto odustanem od tog posla i kupim novu zavesu (ne baš ekološko ili ekonomično rešenje), dobri ljudi sa interneta su mi pokazali pravi put i naučili me kako da obavim ovaj (kako se pokazalo), vrlo jednostavan zadatak.
U sledećem videu možete da saznate kako to radi Melisa, poznata autorka sjajnog sajta cleanmyspace, a ispod vas očekuje moj prevod i utisci.


Ko se seli, taj se ne veseli :)

Dragi moji, došao je i taj dan! Od danas smo u svom novom stanu :D
A kako se ceo proces maksimalno otegao nismo stigli da spremimo sve što smo želeli.  Zbog toga vam danas spremam jedan foto post kako biste videli kako ćemo mi živeti narednih par dana!

Gušite se u haosu? 5 razloga zašto je to tako!

Ove nedelje vam se javljam sa jednim od onih tekstova u kojima ima više pametovanja nego akcije :) Budite uvereni da je to tako jer sam i sama već sto puta napravila neke od ovih grešaka, pa mi je potrebno da ih pobrojim, kako ih ne bih zaboravila!


Da li i vi spadate u one koji su već mnogo puta pružili svoj maksimum prilikom raščišćavanja stvari, samo da bi ubrzo uvideli da je sve bilo uzalud? Da li ste već više puta pomislili kako se stvari multiplikuju iza vaših leđa? Osećate li se umorno i prezasićeno kada vaši napori ne daju očekivane rezultate?
Ukoliko je tako, sigurno ste se do sada zapitali da li radite nešto pogrešno. I sigurno znate da mora d postoji bolji način.
Sve ovo znači da verovatno pravite neku od najčešćih declutter grešaka koje postoje. Nastavite sa čitanjem da biste otkrili koje su to greške i kako možete da ih prevaziđete!