Monday, November 7, 2016

5 Pan Projekat - Dvomesečni napredak

Vreme stvarno brzo teče, pa je tako proteklo i dva meseca od početka ovog mog projekta. To znači da sam imala više nego dovoljno vremena da napravim vidljiv napredak na proizvodima koje sam odlučila da potrošim, a da li se to i dogodilo, moći ćete da vidite u ostatku ovog teksta.Ukoliko želite da se podsetite, post sa početka poduhvata možete da pronađete OVDE.
Za početak bih želela da vam kažem da sam zahvaljujući ovom projektu počela da se šminkam mnogo redovnije, kao i da sam gotovo uvek koristila odabrane proizvode. Zahvaljujući tome, stvarno mogu da vidim napredak u trošenju, što je svojevrsna nagrada svakog ljubitelja panovanja.

Za dodatnu motivaciju, počela sam da pratim temu 10 pan projekat na Ana.rs gde devojke imaju najkreativnije ideje kako da potrošite svoje manje voljenje proizvode. Ako i vi želite da potrošite neke proizvode, ali vam manjka upornosti i hrabrosti, obavezno se javite devojkama na ovoj temi. One će vam pružiti neizmernu podršku.

A sada možemo da pogledamo ostvareni napredak.

1. I 2. PODLOGE


Kao što vidite, napretka ima, i obzirom na to da trošim dva ista proizvoda, on nije tako zanemarljiv. Međutim, obzirom na postignute rezultate u prethodna dva meseca, ne verujem da ću uspeti da dokrajčim ove pudere u zadatom roku, jer na raspolaganju imam još ovoliko vremena.
Trošenje proizvoda je imalo i druge rezultate jer sam u procesu uspela da naučim ponešto o tome šta mi se sviđa, a šta ne kod određenih proizvoda. Kada su puderi u pitanju, uprkos tome što želim da ih potrošim što pre, manje je svakako više. Čak sam zaključila i da su mi dosta postojaniji, ali i da se ravnomernije skidaju u toku dana ako ih nanesem u tanjem sloju.
Max Factor, za koji sam mislila da mi je pretežak i pretaman se ipak pokazao kao prihvatljiva varijanta, dok je Benefitov kandidat opravdao moju želju da ga što pre potrošim.
Bilo kako bilo, za sada sam ipak zadovoljna postignutim rezultatima i ne planiram da prestanem dok ne vidim dno ovim puderima.

3. RUMENILO


Svi mi znamo kakav je izazov potrošiti jedan pečeni proizvod. Izazov, ali i zadovoljstvo, jer znate da ma koliko proizvod koštao na početku, on je vama uspeo da se isplati.

U tom segmentu, rumenila imaju posebnu draž, a na Ana forumu sam saznala da je jedno od rumenila koje su mnoge devojke želele da potroše i za koje se priča da se tajno regeneriše tokom noći, upravo ono koje ja panujem: Rose Pesca by Deborah.

Na slici levo možete da vidite neveliku količinu koja je bila aktuelna na početku ovog projekta, dok je sa desne strane još manja količina, koja je aktuelna ovih dana. Uz ovakvu potrošnju, postoji realna šansa da ćemo se Pesca i ja rastati do najluđe noći, što mi je i bio cilj.
Nakon intenzivnog trošenja ovog proizvoda, zaključila sam da mi njegova nijansa jako lepo stoji, kao i da sam zadivljena sporom potrošnjom i dugogodišnjom upotrebom koju garantuje. 

Ono što bih mu ubeležila kao minus jeste brzo nestajanje sa mog lica. Ovo isto važi i za dve podloge odozgo, tako da je vrlo moguće da je problem u njima, a ne u rumenilu.

4. I 5. RUŽEVI


U projekat su ušla dva nude ruža, što je bio veliki plus zbog njihove velike nosivosti. Osim toga, ova dva ruža nisu toliko slična po nijansi, a imaju potpuno različitu završnicu što ih čini dobrim miksom za ovaj projekat.

Trošila sam ih tako što mat ruž stavim ujutru (u nekoliko slojeva, naravno :D), a ovaj drugi nosim sa sobom i popravljam u toku dana. Zbog toga ne iznenađuje progres koji možete da vidite ispod.

Ono što sam saznala o Aurinom ružu jeste da zapravo nemam pojma koliko ga još ima u pakovanju, tako da neću pokušavati da beležim napredak. Prosto ću jednog jutra da se iznenadim kada pokušam da ga stavim a njega ne bude bilo.

Sa druge strane, lagan deo trošenja L'oreal-ovog karmina je završen. Sada ga stavljam isključivo ujutru (četkicom), a videćemo dokle ću da izdržim. 

Sve u svemu, zaključila sam da volim nude ruževe i da bih volela da imam jedan ali vredan u nekoj praktičnoj my lips but better varijanti. A da, taj ruž sigurno neće biti mat.

Dalji planovi


To bi, dakle, bilo to što se tiče mojih proizvoda sa početka pan projekta. U međuvremenu sam odabrala još nekoliko proizvoda koje sigurno neću uspeti da potrošim u tekućoj godini, ali će njihovih pet minuta doći u narednoj godini.

Ono što mi je važno je da koristim ono što imam i da poprilično uživam u procesu. U međuvremenu ću vam reći i koji update imam na svojoj make-up wish listi.


WISH lista


Bela olovka za oči  Kupljena u Avonu, previše bela. Greška.
Korektor(i) Kupila sam jedan Alverde. Spreman je za bacanje ili prosleđivanje.
Highlighter  Kupljen jedan NYXov. Zadovoljna sam.
Primer
Fixer Kupljen Aura Fix Me. Greška.
Kameni puder Kupljen S-he transparentni puder. Nije loš.
Crvena olovka za usne

Svi ovi proizvodi su bili kupljeni impulsivno, iako sam ja inače veoma dobra u izbegavanju ovakvih kupovina. Većina njih će se sigurno naći u nekom budućem pan projektu jer iskreno želim da ih se rešim. Osim njih, kupila sam i jedan proizvod koji se nalazi na mojoj ban listi. Radi se o senci za oči, ali se zbog nje ne kajem jer mi je ta nijansa stvarno bila neophodna i sigurna sam da ću lako da je potrošim.

Puno pozdrava do sledećeg ponedeljka :)

4 comments:

 1. Super si napredovala :) Ako naidjes na olovke Emily u nijansi 207 je bas lepa crvena. Te olovke su prejeftine, oko 100 din su i nije me do sad izneverila a imam je i koristim preko godinu dana :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala na savetu, obraticu paznju. Imam dva crvena karmina za panovanje sledece godine pa ce mi verovatno trebati :)

   Nisam sebi postavila takve izazove kao ti, ali se borim i vec vidim da ima napredka od ovog posta :D

   Delete
 2. Hej pa panujes peceno rumenilo gde ces vise od toga :) :) :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. I sto je najbolje, njega cu prvog da dokrajcim :))

   Delete