Skip to main content

Poseta Segedinu i Morahalom banji

Bliži se vreme prolećnih praznika, koji su idelano vreme za uživanje u porodičnom ambijentu, ali i dobra prilika za kraće putovanje. Pre nekoliko godina sam vam predstavila dve destnacije koje su se meni učinile odličnim za prolećne praznike - Drvengrad i Krf (naročito u vreme pravoslavnog Uskrsa) i i dalje stojim iza ovih preporuka, ali ovaj put za vas imam nešto malo drugačije. U pitanju je, sad već jako poznata, banja Morahalom u Mađarskoj.
Od kad sam prvi put čula za ovu destinaciju, znala sam da treba da je posetim. Sada sam konačno ugrabila priliku za to, a svoje (pozitivno) iskustvo, danas delim ovde sa vama.

5 pan projekat i make-up wish lista

Moj prvi PAN projekat je konačno stigao! Kako sam dugo bila na režimu ne kupovini šminke, nisam imala prilike da ranije uzmem učešća u ovom projektu. Verujem da ste upućeni u njegova pravila, pa ću ih navesti u najkraćim crtama.Radi se o izazovu u kom ne treba kupovati šminku dok ne potrošite, ili ne dotaknete dno na određenom broju proizvoda. Uobičajeni broj je deset, a ja za sada počinjem sa skromnih pet. Pre svega zato što imam samo toliko proizvoda koje želim da dovršim i ne vidim poentu da se silim u pogledu ovog broja.

Ako ste čitali moje postove u kojima se osvrćem na svoju kolekciju i želje vezane za istu (PRVI i DRUGI deo), već znate da ima nekih proizvoda koje želim da dokupim, promenim ili bolje istestiram. Upravo to je svrha ovog projekta.U mom slučaju, navela sam nekoliko proizvoda koji mi nedostaju ili bih volela da ih promenim. Svi oni će se naći na wish listi koju ću vam predstaviti na kraju posta. Ovo su proizvodi koje smem da kupim u toku trajanja projekta. Takođe imam i listu proizvoda koje apsolutno ne smem da kupim do kraja trajanja projekta. Ostali proizvodi se nalaze u sivoj zoni i verovatno ih neću kupovati ako mi se baš baš ne dopadnu.

Ali za početak, hajde da vidimo pet veličanstvenih koje sam pripremila za vas.

1. I 2. PODLOGE


Već sam govorila da posedujem dve podloge koje mi se više ne dopadaju i da planiram da ih zamenim nečim drugim čim ih potrošim. Evo prilike da se to i ostvari. U pitanju su Benefit-ov Hello Flawless, i Max Factor-ov Face Finity, koje uglavnom koristim u kobinaciji.

Na slici ispod možete da vidite liniju kojom sam obeležila trenutnu količinu proizvoda u ove dve bočice. U nedostatku trajnog markera, oznake sam stavila običnim eye liner-om, tako da su mi ove slike najbolji podsetnik za merenje budućeg napretka.Sa slike je jasno vidljivo da mi je ostalo više od pola od oba proizvoda, a kako ih koristim kombinovano i ne tako često, ovo može da bude pravi izazov za mene. Videćemo :)


3. RUMENILO


Rumenilo koje planiram da potpuno potrošim je ono marke Deborah, koje spada u red mojih omiljenih, ali i najstarijih rumenila. O tome svedoči i slika na kojoj se jasno vidi da je velika većina proizvoda potpuno potrošena, i da se preostalo rumenilo nalazi isključivo u jednom uglu pakovanja.

Videćemo da li ću uspeti da ga potpuno dokrajčim. Ne znam da li se slažete, ali postoji posebna vrsta uzbuđenja rezervisana za završetak jednog ovakvog proizvoda koji može da traje godinama.
Na ovoj slici, deo koji pokusavam da potrošim je orjentisan ka 'severozapadu' oboda pakovanja. Nadam se da ste me razumeli :)


4. I 5. RUŽEVI


Dva ruža koja sam odabrala za ovu priliku spadaju u nešto starije, potrošenije i lako uklopive proizvode, tako da se ne mislim da će mi biti veliki problem da ih uključim u svakodnevnu rutinu (koju inače nemam - moje šminkanje je često koliko i pun mesec :)


L'orealov ruž je gotovo sasvim gotov, dok je Aurin kandidat pun otprilike do gornje ivice slova M na pakovanju. Ali se i lakše troši jer ga ja koristim kao podlogu mnogo čemu. Verujem da će i zajedno lepo funkcionisati na mom (trenutno) preplanulom licu.

Svi odabrani proizvodi mogu da se koriste svakodnevno i fino funkcionišu zajedno, što je vrlo bitna prednost kod pan izazova. S tim u vezi mislim da sam dobro izabrala.

PRAVILA


Zadržavam diskreciono pravo da bilo koji od proizvoda prosto bacim ako se pokaže da mi na bilo koji način smeta ili očajno stoji, mada ne očekujem da se to desi.

Rok za realizaciju projekta je 1. 1. 2017. Ukoliko se ovi proizvodi ne potorše do tada, prosto ću objaviti neuspeh i nastaviti dalje :)

Do kraja projekta, ne smem da kupujem proizvode sa moje BAN liste, a poželjno je da kupujem proizvode sa moje WISH liste. Ponovo, zadržavam pravo da kupim neki od banovanih proizvoda, ako u potpunosti ostanem bez te vrste šminke. Dotične liste su predstavljene ispod.

BAN lista

 1. Tečni puderi
 2. Rumenila
 3. Bronzeri
 4. Maskare i eye line-ri
 5. Senke za oči

WISH lista

 1. Bela olovka za oči
 2. Korektor(i)
 3. Highlighter
 4. Primer
 5. Fixer
 6. Kameni puder
 7. Crvena olovka za usne

Update kolekcije


U cilju potpune transparentnosti kada je moja kolekcija u pitanju, obaeštavam vas i da je u odnosu na prethodne postove, došlo je do tri manje promene u mojoj kolekciji šminke: 

1) zamenila sam nude/roze olovku za usne novom, i onu prikazanu u predhodnim postovima bacila
2) zaključila sam da mi najtamnije rumenilo koje imam ne odgovara ni nakon povratka sa mora, tako da sam i njega bacila
3) kupila sam četkicu za blendanje koju ranije nisam imala.

OVDE možete videti moj napredak nakon dva meseca korišćenja


***

Da li ste i sami nekada učestvovali u pan projektu? Kakvi su bili rezultati? Imate li i sami neke proizvode koje jedva čekate da potrošite? Da li planirate svoju kolekciju pažljivo ili prosto kupujete sve što vam se dopadne? 

Javite nam svoje utiske u komentarima, a ja ću vas uskoro obavestiti o postignutim rezultatima!

Comments

Popular posts from this blog

Kako da očistim zavesu za kadu u veš mašini?

Priznajem, kriva sam! Ne smem ni da vam kažem koliko dugo žmurim na jedno oko pred ozbiljnim higijenskim problemom zvanim prljava zavesa za kadu.

Ali hajde da se ne lažemo, upravo ovakve stvari često predstavljaju jednu od onih groznih, malih tajni našeg domaćinstva. Ne zato što smo lenji. Ne zato što nismo svesni da je higijena bitna.

Već iz jednog vrlo prostog razloga: postoje stvari kojene umemo da održavamo.

I dok sam ja bila spremna da prosto odustanem od tog posla i kupim novu zavesu (ne baš ekološko ili ekonomično rešenje), dobri ljudi sa interneta su mi pokazali pravi put i naučili me kako da obavim ovaj (kako se pokazalo), vrlo jednostavan zadatak.
U sledećem videu možete da saznate kako to radi Melisa, poznata autorka sjajnog sajta cleanmyspace, a ispod vas očekuje moj prevod i utisci.


Ko se seli, taj se ne veseli :)

Dragi moji, došao je i taj dan! Od danas smo u svom novom stanu :D
A kako se ceo proces maksimalno otegao nismo stigli da spremimo sve što smo želeli.  Zbog toga vam danas spremam jedan foto post kako biste videli kako ćemo mi živeti narednih par dana!

Gušite se u haosu? 5 razloga zašto je to tako!

Ove nedelje vam se javljam sa jednim od onih tekstova u kojima ima više pametovanja nego akcije :) Budite uvereni da je to tako jer sam i sama već sto puta napravila neke od ovih grešaka, pa mi je potrebno da ih pobrojim, kako ih ne bih zaboravila!


Da li i vi spadate u one koji su već mnogo puta pružili svoj maksimum prilikom raščišćavanja stvari, samo da bi ubrzo uvideli da je sve bilo uzalud? Da li ste već više puta pomislili kako se stvari multiplikuju iza vaših leđa? Osećate li se umorno i prezasićeno kada vaši napori ne daju očekivane rezultate?
Ukoliko je tako, sigurno ste se do sada zapitali da li radite nešto pogrešno. I sigurno znate da mora d postoji bolji način.
Sve ovo znači da verovatno pravite neku od najčešćih declutter grešaka koje postoje. Nastavite sa čitanjem da biste otkrili koje su to greške i kako možete da ih prevaziđete!