Thursday, June 16, 2016

Blog preporuka br. 1 : KNJIGA INSPIRACIJA

Ukoliko tražite kvalitetno štivo za čitanje, na pravom ste mestu. U današnjem postu vam donosim upravo takvu web destinaciju. Kvalitetnu, pozitivnu, poučnu i prijatnu oku.

U pitanju je blog koji sam nedavno otkrila i koji me je podsetio na to zašto čitamo. Najčešće čitamo da bismo nešto naučili. Čak i kada mislimo da je to iz razonode, i kada čitamo jeftine romane za plažu ili neku drugu 'laku' literaturu, svejedno očekujemo od pisca da nam da neki svoj zaključak, neki svoj originalni pogled na datu temu.

Isto tako, kada odlučimo da unesemo pozitivne promene u svoj život i da u metaforičkom/duhovnom smislu, počnemo da 'živimo lako' nekako nam nije dovoljno da samo donesemo tu odluku. Potrebni su nam saveti, motivacija, pozitivna energija i poučne priče. A upravo je to ono što ćete zateći na bolgu 'Knjiga inspiracija' autorke Slavenke Vinski.

Prvo što će vas očatati na ovom blogu su njene originalne ilustracije, a odmah nakon toga ćete poželeti da se upoznate sa njenom interesantnom pričom o samootkrivanju i samoupoznavanju. Nakon vremena provedenog u radu na sebi (vrlo otrcan izraz, znam, ali u ovom slučaju prikladan), Slavenka svoje pouke i zaključke deli sa nama, i pritom nas uči jednu veoma važnu lekciju: mi smo sjajni!

Apsolutno svako od nas, u svakom datom trenutku, sa svim svojim nesigurnostima i problemima (što umišljenim, što stvarnim) je baš ono što i treba da bude. Ako mislite da bi vam ovakvo štivo prijalo, trk na ovaj sjajan blog.

Priču koja se meni naročito dopala, možete pronaći na OVOM linku.

A šta vi čitate ovih dana? Imate li neku lepu letnju preporuku za nas?

3 comments:

  1. Pozdrav! Moram ti priznati da sam ostala ugodno iznenađena kad sam vidjela svoj blog kao preporuku! :) Hvala ti na lijepim riječima kojima si opisala o čemu se radi, ni sama nisam biala svjesna da sam uspjela svojim blogom i pisanjem poslati takvu poruku :) Hvala ti još jednom <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Slavenka, budi ponosna na svoj rad. Mene je tvoj rad inspirisao i to je bio razlog da ga podelim sa drugima. Verujem da će im se dopasti :)

      Delete