Thursday, April 14, 2016

Retro dekoracija venčanja: Stari čajnici!

Kada smo prvi put pomislili na izgovaranje sudbonosnog 'DA', nismo ni slutili koliko nas detalja i planiranja očekuje. Ja lično nisam bila upoznata sa poslednjim trendovima i stilovima i nisam znala šta je to što želim. Jedino što sam sa sigurnošću imala u vidu jeste da treba osmisliti nešto interesantno, prijatno gostima, a opet naše. I iako je dekoracija manje bitan segment ovog svečanog dana, ja sam lično imala najveću motivaciju da se izrazim upravo kroz nju. Mnoge zamisli su analizirane i odbačene, dok konačna slika nije počela da se obrazuje pred mojim očima. I tako je planiranje počelo...Saga o čajnicima

U potrazi za onim pravim detaljem, i zaintrigirana popularnim shabby chick stilom, počevši od silnih ideja sa teglicama, preko raznoraznih vrsta vaza, morala sam da posegnem za neiscrpnim Pinterestom. Detalje koji su mi zapali za oko možete da pogledate na mojoj tabli 'dekoracije za venčanja'. Ubrzo sam shvatila da će glavna zvezda dekora ipak biti starinski čajnici i drugi porcelan. I ne, nisam imala tu sreću da uletim na nečiji tavan i pokupim čitavu kolekciju istih. Mada ne poričem da je brljanje po bakinom tavanu i podrumu donelo izvesne rezultate, ipak sam morala da se upustim u avanturu zvanu 'kupiti 20 starih čajnka po minimalnoj ceni sa limunda/kupinda'. 

I mada mi je kupovina samo jednog komada često oduzimala po nekoliko sati vremena, verujte mi da bih to ponovo uradila. Razlog za to je moje potpuno oduševljenje konačnim rezultatom.

Sam rezultat, naravno, ne bi bio isti, da nije bilo divnog tima dekoratera iz restorana 'Đurđevdan', čiji trud je nadmašio moja najoptmističnija očekivanja i odabrao idealne cvetove koji su se fantastično uklopili u moju viziju. U nastavku možete videti fotografije nekih od stolova, a već u nekom od narednih postova ću vam predstaviti ostale momente u našem dekoru.

Većina fotografija je uslikana po završenom slavlju, dok su neke napravljene sledećeg dana. U svakom slučaju nadam se da vam se dopada opšti utisak i ova ideja, a sigurna sam de će nekima od vas doći u idealno vreme jer se sezona slavlja približava!

No comments:

Post a Comment