Skip to main content

Poseta Segedinu i Morahalom banji

Bliži se vreme prolećnih praznika, koji su idelano vreme za uživanje u porodičnom ambijentu, ali i dobra prilika za kraće putovanje. Pre nekoliko godina sam vam predstavila dve destnacije koje su se meni učinile odličnim za prolećne praznike - Drvengrad i Krf (naročito u vreme pravoslavnog Uskrsa) i i dalje stojim iza ovih preporuka, ali ovaj put za vas imam nešto malo drugačije. U pitanju je, sad već jako poznata, banja Morahalom u Mađarskoj.
Od kad sam prvi put čula za ovu destinaciju, znala sam da treba da je posetim. Sada sam konačno ugrabila priliku za to, a svoje (pozitivno) iskustvo, danas delim ovde sa vama.

Retro dekoracija venčanja: Stari čajnici!

Kada smo prvi put pomislili na izgovaranje sudbonosnog 'DA', nismo ni slutili koliko nas detalja i planiranja očekuje. Ja lično nisam bila upoznata sa poslednjim trendovima i stilovima i nisam znala šta je to što želim. Jedino što sam sa sigurnošću imala u vidu jeste da treba osmisliti nešto interesantno, prijatno gostima, a opet naše. I iako je dekoracija manje bitan segment ovog svečanog dana, ja sam lično imala najveću motivaciju da se izrazim upravo kroz nju. Mnoge zamisli su analizirane i odbačene, dok konačna slika nije počela da se obrazuje pred mojim očima. I tako je planiranje počelo...Saga o čajnicima

U potrazi za onim pravim detaljem, i zaintrigirana popularnim shabby chick stilom, počevši od silnih ideja sa teglicama, preko raznoraznih vrsta vaza, morala sam da posegnem za neiscrpnim Pinterestom. Detalje koji su mi zapali za oko možete da pogledate na mojoj tabli 'dekoracije za venčanja'. Ubrzo sam shvatila da će glavna zvezda dekora ipak biti starinski čajnici i drugi porcelan. I ne, nisam imala tu sreću da uletim na nečiji tavan i pokupim čitavu kolekciju istih. Mada ne poričem da je brljanje po bakinom tavanu i podrumu donelo izvesne rezultate, ipak sam morala da se upustim u avanturu zvanu 'kupiti 20 starih čajnka po minimalnoj ceni sa limunda/kupinda'. 

I mada mi je kupovina samo jednog komada često oduzimala po nekoliko sati vremena, verujte mi da bih to ponovo uradila. Razlog za to je moje potpuno oduševljenje konačnim rezultatom.

Sam rezultat, naravno, ne bi bio isti, da nije bilo divnog tima dekoratera iz restorana 'Đurđevdan', čiji trud je nadmašio moja najoptmističnija očekivanja i odabrao idealne cvetove koji su se fantastično uklopili u moju viziju. U nastavku možete videti fotografije nekih od stolova, a već u nekom od narednih postova ću vam predstaviti ostale momente u našem dekoru.

Većina fotografija je uslikana po završenom slavlju, dok su neke napravljene sledećeg dana. U svakom slučaju nadam se da vam se dopada opšti utisak i ova ideja, a sigurna sam de će nekima od vas doći u idealno vreme jer se sezona slavlja približava!

Comments

Popular posts from this blog

Kako da očistim zavesu za kadu u veš mašini?

Priznajem, kriva sam! Ne smem ni da vam kažem koliko dugo žmurim na jedno oko pred ozbiljnim higijenskim problemom zvanim prljava zavesa za kadu.

Ali hajde da se ne lažemo, upravo ovakve stvari često predstavljaju jednu od onih groznih, malih tajni našeg domaćinstva. Ne zato što smo lenji. Ne zato što nismo svesni da je higijena bitna.

Već iz jednog vrlo prostog razloga: postoje stvari kojene umemo da održavamo.

I dok sam ja bila spremna da prosto odustanem od tog posla i kupim novu zavesu (ne baš ekološko ili ekonomično rešenje), dobri ljudi sa interneta su mi pokazali pravi put i naučili me kako da obavim ovaj (kako se pokazalo), vrlo jednostavan zadatak.
U sledećem videu možete da saznate kako to radi Melisa, poznata autorka sjajnog sajta cleanmyspace, a ispod vas očekuje moj prevod i utisci.


Ko se seli, taj se ne veseli :)

Dragi moji, došao je i taj dan! Od danas smo u svom novom stanu :D
A kako se ceo proces maksimalno otegao nismo stigli da spremimo sve što smo želeli.  Zbog toga vam danas spremam jedan foto post kako biste videli kako ćemo mi živeti narednih par dana!

Gušite se u haosu? 5 razloga zašto je to tako!

Ove nedelje vam se javljam sa jednim od onih tekstova u kojima ima više pametovanja nego akcije :) Budite uvereni da je to tako jer sam i sama već sto puta napravila neke od ovih grešaka, pa mi je potrebno da ih pobrojim, kako ih ne bih zaboravila!


Da li i vi spadate u one koji su već mnogo puta pružili svoj maksimum prilikom raščišćavanja stvari, samo da bi ubrzo uvideli da je sve bilo uzalud? Da li ste već više puta pomislili kako se stvari multiplikuju iza vaših leđa? Osećate li se umorno i prezasićeno kada vaši napori ne daju očekivane rezultate?
Ukoliko je tako, sigurno ste se do sada zapitali da li radite nešto pogrešno. I sigurno znate da mora d postoji bolji način.
Sve ovo znači da verovatno pravite neku od najčešćih declutter grešaka koje postoje. Nastavite sa čitanjem da biste otkrili koje su to greške i kako možete da ih prevaziđete!