Monday, February 29, 2016

Konmari na delu: Milicin orman

Došao je još jedan poslednji ponedeljak u mesecu, i vreme je za još jednu priču o ormanu na kojem smo radili. Ovog puta, žrtva ovog mekeover-a je bila moja drugarica Milica koja je vrlo hrabro uskočila u ovu avanturu. Iako se ovaj projekat na momente činio teškim i izazovnim, Jovana i ja smo bile uz nju i pokušale smo da je podržimo u njenim naporima da organizuje i declutter-uje svoj orman. A evo i kako je to izgledalo iz naše perspektive...

Raščišćavanje

Na početku, smo, kao i obično, slikale trenutno stanje, i počele sa vađenjem i sortiranjem stvari. Kao što ćete videti, zadatak je bio obiman ali lako ostvariv uz tri para vrednih ruku.Kao što sa slika možete da primetite, Mica ima dosta prostora, ali i dosta stvari i to je bio naš najveći izazov. Kako smo ih vadile iz ormana, neke su odmah odlazile na gomilu koja ne ostaje, a neke su ostale na opštoj gomili koju smo kasnije procesuirale. U jednom trenutku smo se našle u sledećoj situaciji:

Stvari koje ne ostaju

Stvari koje ostaju

Odlučile smo da se prvenstveno pozabavimo zimskim i stvarima koje su prikladne za sva godišnja doba, dok smo za sada zanemarile isključivo letnje stvari. Dok je Mica i dalje prolazila kroz neke kategorije, Joca i ja smo se bacile na pakovanje onoga što sigurno ostaje, po uobičajenom redosledu. To znači da su prve na red došle majice bez rukava, pa majice sa rukavima i tako dalje, pa tek onda suknje i pantalone. Mica je u ovom smislu imala specifične želje u pogledu raspoređivanja stvari koje nosi isključivo kada izlazi i onih koje nosi preko dana, pa smo imali i te kategorije.

Pakovanje

Kao i obično, stvari smo pakovale u obične kutije kuje smo imale ili mogle da nabavimo u datom trenutku. U toku samog procesa smo analizirale koje veličine odgovaraju kojoj kategoriji, menjale ove odluke kako je vreme prolazilo i slično. Kada je organizacija u pitanju, stvari ne funkcionišu uvek savršeno iz prvog pokušaja i sasvim je ok biti fleksibilan.Složene majice

Složeni džemperi

Slaganje pantalona i gomila koja se smanjuje

Slaganje pidžama

Obzirom na veličinu ovog poduhvata, uspele smo da ga završimo u rekordnom roku, što nam je ostavilo malo vremena za nekoliko nepraniranih aktivnosti. Jedna od njih je sređivanje kapa, šalova i rukavica.

Šalovi, kape, rukavice pre

Ja sam iskoristila priliku da se slikam sa ovim simpatičnim šeširićem za koji verujem da je bio vrlo moderan pre desetak godina.


A onda smo, nakon ozbiljnog declutter-a, sve vratile u fioku kojoj pripada.

Šalovi, kape i rukavice posle

Drugi bonus projekat koji smo završile je bio sređivanje Micinih stvari za teretanu, a evo i kako je to izgledalo:

Polica sa stvarima za teretanu pre sređivanja

Pakovanje stvari

Stvari za teretanu posle sređivanja

Konačni rezulati


Na slikama ispod možete da vidite kako smo organizovale Micine police na kraju dana. Ono što je verovatno bitno napomenuti je da su ove slike napravljene nakon skoro dva meseca od inicijalnog sređivanja. Mislim da je više nego jasno da su stvari ostale u divnom redu i da je ovaj sistem izdržao test vremena u Milicinom slučaju.

Nadam se da va ovakvi postovi motivišu da i sami uskočite u ovakvu avanturu i da ćete i vi imati ovako dobre rezultate u svom konmari procesu.

Sve ljubitelje jednostavnog života pozivam da posete moju FB stranicu, na kojoj ima puno poklona za sitnije devojke, upravo iz perioda sređivanja Micinog ormana. Veliki pozdrav i puno hvala na poseti ovom blogu!

No comments:

Post a Comment