Skip to main content

Poseta Segedinu i Morahalom banji

Bliži se vreme prolećnih praznika, koji su idelano vreme za uživanje u porodičnom ambijentu, ali i dobra prilika za kraće putovanje. Pre nekoliko godina sam vam predstavila dve destnacije koje su se meni učinile odličnim za prolećne praznike - Drvengrad i Krf (naročito u vreme pravoslavnog Uskrsa) i i dalje stojim iza ovih preporuka, ali ovaj put za vas imam nešto malo drugačije. U pitanju je, sad već jako poznata, banja Morahalom u Mađarskoj.
Od kad sam prvi put čula za ovu destinaciju, znala sam da treba da je posetim. Sada sam konačno ugrabila priliku za to, a svoje (pozitivno) iskustvo, danas delim ovde sa vama.

Jednostavna i kreativna rešenja za pakovanje stvari

Danas bih želela da vam predstavim nekoliko jednostavnih načina na koje ja odlažem određene stvari na lak, brz i jeftin način. Ono što je zajedničko svim ovim primerima je da na ove 'organizere' nisam potrošila gotovo ni malo novca, a uspela sam da uštedim malo prostora i učinim stvari malo jednostavnijim. Nadam se da će vam se dopasti.

Kese iz prodavnice

Postoji puno interesantnih proizvoda koje možete da kupite kako biste na lepši način organizovali svoje kese iz svakodnevne nabavke. Iskrena da budem, iako su neki od tih držača za kese prilično lepi i funkcionalni, zaključila sam da je moguće napraviti ovu organizaciju i bez ulaganja. 

Prosto sam zalepila jednu od onih plastičnih, samolepljivih kukica na unutrašnjost kuhinjskog elementa, i o njega okačila staru kesu za vino. Uz novi način slaganja kesa, koji možete videti na ovom linku, mogu da spakujem puno kesa ovako. A pošto se trudim da koristim cegere za kupovinu kad god je to moguće, zapravo i nemam tako puno kesa u kući.Krpe za prašinu

Krpe dugo nisu imale praktično mesto u našem stanu. Sve dok nisam naišla na jedan interesantan članak na internetu koji spaja moje dve velike ljubavi - heklanje i organizaciju. To me je inspirisalo da napravim jednostavnu heklanu korpicu koja može da se okači u kupatilu i u kojoj sada držim sve svoje krpe.


Vrh veš mašine

Sve ravne, čiste površine, imaju tendenciju da privuku veliku količinu krša na sebe. Naša veš mašina nije bila izuzetak. A kada se uzme u obzir i činjenica da je naše kupatilo jako malo, ne čudi da je ovaj deo našeg stana često bio u haosu.

Ja sam odlučila da iskoristim jednu veliku, belu korpu u kojoj sam dobila cvetni aranžman, da istovremeno organizujem i dekorišem gornju površinu naše veš mašine. Evo kako to izgleda:


U ovoj korpi se nalaze sledeće stvari: omekšivač za veš, kalgon (dok se ne potroši, nećemo ga ponovo kupovati) kao i soda bikarbona koju dodajem pri pranju veša. Tu je takođe smeštena moja četka za kosu i fen, kao i nekoliko rolni toalet papira. Veće zalihe se nalaze na drugom mestu i dopunjavaju se po potrebi.

Rezervne hulahopke

Nakon velikog raščišćavanja ormana i cipelarnika, došla sam do zaključka da postoji nekoliko pari hulahopki koje mi zapravo više ne odgovaraju, odnosno ne slažu se uz ostale stvari koje imam, ali su i dalje vrlo upotrebljive. Odlučila sam da ih zadržim za hladne dane kada mogu da ih nosim ispod pantalona. 

Da se ne bi mešale sa ostalim čarapama koje nosim uz suknje i haljine, odlučila sam se da im dam njihov sopstveni prostor. A kako mi nije bitno koji par ću izvući kada se oblačim, nije mi bitno ni da budu tako lepo organizovane kao moje ostale čarape. Zbog toga sam ih smestila u još jednu heklanu korpicu koju sam odavno napravila. Samu korpicu sam zakačila samolepljivom kukicom na zadnji zid ormana. A evo i kako to izgleda:Budite kreativni!

Ponekad je potrebna samo mala doza kreativnosti ili inspiracije sa interneta da neki kutak u vešem domu zablista. Svi primeri koje sam vam danas pokazala možda deluju sitno i neupadljivo, i možda ćete pomisliti da ne mogu zaista uticati na nivo organizacije u vašoj kući. Ali ako napravite nekoliko ovako malih koraka, doći ćete do velikih rezultata. Posebno ako ih napravite u onim oblastima koji baš vama najviše smetaju.

Ukoliko to još niste uradili, nadam se da ćete odvojiti malo vremena da posetite moju Facebook stranicu.

Comments

Popular posts from this blog

Kako da očistim zavesu za kadu u veš mašini?

Priznajem, kriva sam! Ne smem ni da vam kažem koliko dugo žmurim na jedno oko pred ozbiljnim higijenskim problemom zvanim prljava zavesa za kadu.

Ali hajde da se ne lažemo, upravo ovakve stvari često predstavljaju jednu od onih groznih, malih tajni našeg domaćinstva. Ne zato što smo lenji. Ne zato što nismo svesni da je higijena bitna.

Već iz jednog vrlo prostog razloga: postoje stvari kojene umemo da održavamo.

I dok sam ja bila spremna da prosto odustanem od tog posla i kupim novu zavesu (ne baš ekološko ili ekonomično rešenje), dobri ljudi sa interneta su mi pokazali pravi put i naučili me kako da obavim ovaj (kako se pokazalo), vrlo jednostavan zadatak.
U sledećem videu možete da saznate kako to radi Melisa, poznata autorka sjajnog sajta cleanmyspace, a ispod vas očekuje moj prevod i utisci.


Ko se seli, taj se ne veseli :)

Dragi moji, došao je i taj dan! Od danas smo u svom novom stanu :D
A kako se ceo proces maksimalno otegao nismo stigli da spremimo sve što smo želeli.  Zbog toga vam danas spremam jedan foto post kako biste videli kako ćemo mi živeti narednih par dana!

Gušite se u haosu? 5 razloga zašto je to tako!

Ove nedelje vam se javljam sa jednim od onih tekstova u kojima ima više pametovanja nego akcije :) Budite uvereni da je to tako jer sam i sama već sto puta napravila neke od ovih grešaka, pa mi je potrebno da ih pobrojim, kako ih ne bih zaboravila!


Da li i vi spadate u one koji su već mnogo puta pružili svoj maksimum prilikom raščišćavanja stvari, samo da bi ubrzo uvideli da je sve bilo uzalud? Da li ste već više puta pomislili kako se stvari multiplikuju iza vaših leđa? Osećate li se umorno i prezasićeno kada vaši napori ne daju očekivane rezultate?
Ukoliko je tako, sigurno ste se do sada zapitali da li radite nešto pogrešno. I sigurno znate da mora d postoji bolji način.
Sve ovo znači da verovatno pravite neku od najčešćih declutter grešaka koje postoje. Nastavite sa čitanjem da biste otkrili koje su to greške i kako možete da ih prevaziđete!