Saturday, January 2, 2016

Praznični serijal: Tradicionalno pravljenje kolača sa najboljim ženama na svetu

Šta se dobije kada se pomeša sedam neiskusnih domaćica, malo mamurluka, par litara kuvanog vina, rasprava oko gustine i recepta za icing, uz puno prijateljstva i prstohvat prazničnog raspoloženja? Tačan odgovor je - jedna od najlepših prazničnih tradicija!


Naša divna Joca nam je ovom prilikom donela čak 4 flaše vina za kuvanje i raznovrsne čokolade kako bi ovaj praznik bio što prazničniji. Odmah ću da vas razočaram - nismo uspele da popijemo svo ovo vino u jednom danu. Ali ne brinite, kad-tad će se sigurno popiti. Takođe smo imale na meniju i ove interesantne čokolade od kojih se verovatno možete napiti brže nego od samog vina, ali to je već posebna priča.

Elem, okupile smo se tog pretprazničnog vikenda sa samo jednim ciljem, koji se uopšte nije ticao alkohola. Okupile smo se da napravimo svoje tredicionalne praznične keksiće.Kako to funkcioniše

Svake godine se načazimo u stanu jedne od nas, nabavimo sve namirnice i podelimo troškove, a onda sve zajedno učestvujemo u mešenju i pečenju. Na kraju svako ukrašava svoje kolačiće u meri i količini u kojoj voli.

Zašto je to super

Zato što uvek imamo priliku da provedemo neko vreme zajedno tokom praznika, pre nego što se svi razbeže na svoju stranu. 

Zato što nema šanse da bi meni samoj od sebe, palo na pamet da mesim kolače (Nikola i ja nismo neki sladokusci).

Zato što imamo priliku da budemo vesele i kreativne i da sarađujemo. Iako se rasprava oko gustine icinga baš i ne računa u saradnju :)

Zato što je jednostavno, lako, jeftino i kvalitetno.

Pa da počnemo...

Recept za naše keksiće možete pronaći na mojirecepti.tumblr.com, zahvaljujući mojoj divnoj drugarici Maji koja kao i svaka druga moderna domaćica, recepte čuva na tumblru :)))

A recept za super zabavno druženje tokom pripreme kolača, možete pronaći na slikama koje slede...

1. korak: umesite kolače i razvijte testo


2. korak: ispozrajte u kuhinji


3. korak: na blog stavite slike na kojima izgledate izuzetno vredno


4. korak: obezbedite svima prostor za rad


5. korak: pravite se da umete da koristite dekoraciju za kolače


6. korak: sve slikajte iz čudnih uglova kako bi izgledalo lepše


7. korak: divite se svom delu :))))P.S. Sva kritika na račun lepote kolača je usmerena samo ka meni, a sve pohvale ka mojim ženama veštih ruku :*

No comments:

Post a Comment