Monday, January 25, 2016

Konmari na delu: Majin orman - Zimske stvari

Moje drugarice Maje i njenog ormana se možda sećate iz ovog posta u kojem sam pisala o sređivanju njene letnje garderobe. U međuvremenu se godšnje doba drastično promenilo, pa mislim da je konačno vreme i za drugi deo priče, o sređivanju zimskih stvari.

Majin orman je već bio sređen po konmari metodi pre početka ovog dela naše akcije, tako da nema svrhe ponovo prikazivati fotografije pre sređivanja. Naš jedini zadatak ovom prilikom, bio  je organizacija i pakovanje zimskih stvari. Pa da počnemo...

Pakovanje

Kao i obično, sređivanje smo započele vađenjem ciljne grupe odeće na krevet i njenim raspoređivanjem u kategorije.

Slaganje stvari

Ideja je bila da se napravi malo dodatnoj prostora preslaganjem letnjih stvari koje će biti pomerene na više police, kao i da se zimske stvari poput džempera i džemper haljina koje se ne gužvaju, spakuju u nove kutije.

Evo i kako smo to uradile:

Odložene letnje stvari

Džemperi u dve kutije


Kao što vidite, džemperi su podeljeni u dve kutije, a kriterijum za podelu je bila njihova debljina. Oni topliji za dane mraza koji nas prate u poslednje vreme se nalaze u jednoj, a oni laganiji, pogodniji za jesenje temperature su u drugoj kutiji.

Posteljina i peškiri

Kako nismo imale mnogo posla oko garderobe, iskoristile smo priliku da presložimo deo ormana sa posteljinom i peškirima. Kao što sam već možda pominjala, Maja je veliki pristalica slaganja peškira metodom 'rolanja'. Zaista izgleda lepo i uredno, pa se nadam da će i vama dati inspiraciju da uradite nešto slično.

Šalovi

Najveći izazov u ovom poduhvatu, predstavljali su ni manje ni više nego - šalovi. Maja ih ima puno i koristi ih za sve i svašta - od dekorisanja stana u vreme praznika, pa do njihove standardne namene. To nas je dovelo u situaciju koju možete videti na slici ispod:

Šaloviiiii

Najveći deo posla bio je posvećen upravo prolasku kroz ovu gomilu i odlučivanju šta od ovoga Maja zapravo želi da zadrži. Borba je bila teška i dugotrajna, ali smo na kraju uspeli da svedemo kape, šalove i rukavice na samo jednu kutiju (doduše od čizama :).

Kape, šalovi i rukavice

Sviđa mi se sto smo sve uspele da smestimo na jedno mesto i što je rezultat ispao ovako veseo, kao da vas prosto poziva da se prepustite zimskim čarolijama.

Jedan od komada koji me je ovog puta najviše uveselio u toku sređivanja je Majin grejač za noge od kojeg je pre nekog vremena pokušala da napravi grejač za šolju. Nažalost, ovaj projekat nikad nije dovršen, ali je pola grejača ostalo na gomili zimskih stvari koju ste imali priliku da vidite.

'Vidi šta sam našla'

Krajnji proizvod

Krajnji proizvod ove radne akcije je, naravno, još jedan sređen orman. Isto tako, vrlo sam ponosna što nas je Maja primila u svoj dom po drugi put. Imam utisak da to znači da su joj rezultati postignuti do tada bili korisni i da će nastaviti da koristi ovaj način. Da li ste vi do sada isprobali konmari i šta mislite o njemu?

Majin orman

No comments:

Post a Comment