Skip to main content

Balans

Nedavno sam dobila komentar i pohvalu nekoga kome se divim, da uspevam da vodim pilično balansiran život. I zaista, uz bračne i kućne obaveze i stalan posao, uspela sam da pronađem vremena za vežbanje, učenje stranih jezika, razmišljanje o svrsi života, profesionalno usavršavanje, brigu o zdravlju, čitanje, druženje i blogovanje.
A bilo mi je potrebno samo nekoliko godina da kreiram sve ove rutine i da ih uključim u svoj način života :D I nikada nećete pogoditi šta se onda dogodilo! Dogodio se niz lepih događaja koji su me potpuno izbacili iz koloseka. 

Praznični serijal: Top 10 stvari zbog kojih volim praznike

1. TV program

Mene je jako teško uhvatiti ispred televizora. Moja mama ume da kaže: 'Što se tiče moje ćerke, taj uređaj nije morao ni da bude izmišljen.' Ali ako ikada želim da gledam TV program, to je u ovom periodu. Sve emisije imaju svoje specijale, rekapitulira se godina za nama i prisećamo se svega što je prošlo.
Filmski program nudi bogat izbor proverenih klasika, a ja naročito uzivam u maratonima dečijih filmova, sa posebnim osvrtom na 'Sam u kući' i 'Hari Poter' serijale.

2. Kuvano vino

Onaj osećaj kada imate hiljadu i jednu obavezu u smrznutom gradu i kada punih kesa i nedovršenih spiskova upadnete u okićeni kafić gde vas već čekaju najbolje drugarice, a onda poručite šolju toplog i mirišljavog kuvanog vina, ili pak tople čokolade... Pa, to skoro da čini smrzavanje vrednim toga.


3. Praznična gužva

Ne, ne volim duga čekanja u redovima, guranje po prodavnicama i zakrčeni saobraćaj. Ali volim da gledam ulične tezge kako niču, ljude koji užurbano hodaju u potrazi za idealnim poklonima i dugačak niz automobilskih svetala na širokim bulevarima. A svi ušuškani u raznobojne kapute, šalove i rukavice, pod prazničnim svetlima.

4. Moje nove patofne

Rođendanki poklon moje kume Tale. Svi komentari su suvišni.


5. Pravljenje kolača sa drugaricama

Tradicija duga nekoliko godina i povod da se uvek okupimo, ma gde bile i šta radile u najluđoj noći. Ponekad stresan i težak zadatak, jer, da se ne lažemo, niko od nas nije Bri Van de Kamp. Ali ipak, ukusno, zabavno popodne sa voljenim ženama.

6. Praznična trpeza

Svi klasični specijaliteti srpske kuhinje na jednom mestu, pripremljeni i servirani sa ljubavlju i pažnjom. Zanemarivanje svih mogućih dijeta, pa i poneka čašica 'šumadijskog čaja' u društvu najbližih. Šta tu ima da se ne voli?

7. Šljokice, svetla i sve što sija

Reklama za Kokakolu!!! Lampice na jelci koje gore celu noć i čine spavanje toliko romantičnijim! Zaboravljeno značenje reči kič... Samo dodaj još još još šljokica, sjaja, cirkona... Vatromet...

8. Predah od posla

Lenjo razvlačenje u krevetu koje podseća na zimski raspust i knjige Lujze Mej Alkot dok se obaveze čine vekovima udaljene. Otvaranje poklona i prepričavanje avantura uz najluđe noći. Sve to me vraća deceniju i kusur unazad u neka bezbrižnija vremena. Ili ta vremena samo deluju bezbrižno iz ove perspektive. Sećam se da su tada bila itekako kompikovana...

9. Razvlačenje u krevetu i topla pidžama

Videti prethodnu stavku. Sama činjenica da me ništa ne tera da napustim toplotu postignutu višestrukim slojevima pokrivača i onom pravom, zimskom pidžamom, u kojoj čak mogu popiti prvu jutarnju kafu, pa još sa voljenom osobom, čini praznike vrednim čekanja.

10. Dragi ljudi

Bilo da je u pitanju ludi provod sa prijateljima, romantično veče sa Nikolom, ili ukusan porodični ručak, prilika koju nam praznici daju da iskočimo iz klupka uobičajenih obaveza i provedemo malo kvalitetnog vremena sa onima do kojih nam je najviše stalo, iz godine u godinu je neprocenjiva.

A koji su vaši favoriti ove sezone?

Comments

Popular posts from this blog

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima.
Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Kako da očistim zavesu za kadu u veš mašini?

Priznajem, kriva sam! Ne smem ni da vam kažem koliko dugo žmurim na jedno oko pred ozbiljnim higijenskim problemom zvanim prljava zavesa za kadu.

Ali hajde da se ne lažemo, upravo ovakve stvari često predstavljaju jednu od onih groznih, malih tajni našeg domaćinstva. Ne zato što smo lenji. Ne zato što nismo svesni da je higijena bitna.

Već iz jednog vrlo prostog razloga: postoje stvari kojene umemo da održavamo.

I dok sam ja bila spremna da prosto odustanem od tog posla i kupim novu zavesu (ne baš ekološko ili ekonomično rešenje), dobri ljudi sa interneta su mi pokazali pravi put i naučili me kako da obavim ovaj (kako se pokazalo), vrlo jednostavan zadatak.
U sledećem videu možete da saznate kako to radi Melisa, poznata autorka sjajnog sajta cleanmyspace, a ispod vas očekuje moj prevod i utisci.


Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila.
Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.