Wednesday, December 23, 2015

Praznični serijal - Napravite jednostavne ukrase

Ukoliko želite da počastite svoj dom novim dekoracijama ove godine, ali ne želite da potrošite puno novca na takve stvari, možda je pravo vreme da istražite internet i napravite sami nešto zanimljivo. U poslednjih nekoliko godina, dobila sam nekoliko lepih ukrasa od drugarica koje bih želela da podelim sa vama.

Irvas sa lizalicom

Predstavljam vam prošlogodišnji poklon moje drugarice Maje (čiji ste orman imali prilike da upoznate u ovom postu). Maja je napravila ove zabavne ukrase koristeći stare papirne kese, staru knjigu i jednu lizalicu.

Mislim da bi bilo zabavno napraviti ovakav poklon sa mališanima, koji nakon praznika mogu i da pojedu lizalicu.Naše slike

Kako je Maja osoba sa mnogo talenata, nekoliko godina ranije nam je napravila ovaj zabavan ukras (predpostavljam u Photoshop-u). Na svakoj strani se nalazi slika jedne od devojaka iz našeg društva i svake praznične sezone, moje drugarice su uz mene - na mojoj jelci.


Ovčica od filca

Još jedna od drugarica čiji orman ste imali prilike da upoznate, Andjela, nam je prošle godine poklonila ove preslatke ovčice od filca. Kako je ovca na neki način naš zaštitni znak, bilo nam je preslatko što se opredelila baš za ovaj motiv. 


Heklane ovčice

Verovatno ste već upoznati sa činjenicom da je heklanje moj hobi, a jedne godine sam se i ja odvažila da napravim poklon svojim prijateljima, upravo ovom tehnikom. Nažalost, nisam bila jako vešta u heklanju u vreme nastajanja ovih ukrasa, tako da mi možda nećete poverovati da su u pitanju ovčice, ali čak i ako nisu savršene, možda vas inspirišu.


Kakve ukrase vi volite da pravite?

Podelite sa nama ukoliko i sami volite da se lepo zaigrate i napravite nešto sebi ili onima koje volite. Meni su posebno interesantni jestivi ukrasi koje još nisam pravila, ali ove godine se možda i usudim. Mislim da su super praktični jer ih možete pojesti ili baciti na kraju sezone, a svake godine možete imati nešto novo i lepo na svojoj jelci.

No comments:

Post a Comment