Skip to main content

Poseta Segedinu i Morahalom banji

Bliži se vreme prolećnih praznika, koji su idelano vreme za uživanje u porodičnom ambijentu, ali i dobra prilika za kraće putovanje. Pre nekoliko godina sam vam predstavila dve destnacije koje su se meni učinile odličnim za prolećne praznike - Drvengrad i Krf (naročito u vreme pravoslavnog Uskrsa) i i dalje stojim iza ovih preporuka, ali ovaj put za vas imam nešto malo drugačije. U pitanju je, sad već jako poznata, banja Morahalom u Mađarskoj.
Od kad sam prvi put čula za ovu destinaciju, znala sam da treba da je posetim. Sada sam konačno ugrabila priliku za to, a svoje (pozitivno) iskustvo, danas delim ovde sa vama.

Praznični serijal - Napravite jednostavne ukrase

Ukoliko želite da počastite svoj dom novim dekoracijama ove godine, ali ne želite da potrošite puno novca na takve stvari, možda je pravo vreme da istražite internet i napravite sami nešto zanimljivo. U poslednjih nekoliko godina, dobila sam nekoliko lepih ukrasa od drugarica koje bih želela da podelim sa vama.

Irvas sa lizalicom

Predstavljam vam prošlogodišnji poklon moje drugarice Maje (čiji ste orman imali prilike da upoznate u ovom postu). Maja je napravila ove zabavne ukrase koristeći stare papirne kese, staru knjigu i jednu lizalicu.

Mislim da bi bilo zabavno napraviti ovakav poklon sa mališanima, koji nakon praznika mogu i da pojedu lizalicu.Naše slike

Kako je Maja osoba sa mnogo talenata, nekoliko godina ranije nam je napravila ovaj zabavan ukras (predpostavljam u Photoshop-u). Na svakoj strani se nalazi slika jedne od devojaka iz našeg društva i svake praznične sezone, moje drugarice su uz mene - na mojoj jelci.


Ovčica od filca

Još jedna od drugarica čiji orman ste imali prilike da upoznate, Andjela, nam je prošle godine poklonila ove preslatke ovčice od filca. Kako je ovca na neki način naš zaštitni znak, bilo nam je preslatko što se opredelila baš za ovaj motiv. 


Heklane ovčice

Verovatno ste već upoznati sa činjenicom da je heklanje moj hobi, a jedne godine sam se i ja odvažila da napravim poklon svojim prijateljima, upravo ovom tehnikom. Nažalost, nisam bila jako vešta u heklanju u vreme nastajanja ovih ukrasa, tako da mi možda nećete poverovati da su u pitanju ovčice, ali čak i ako nisu savršene, možda vas inspirišu.


Kakve ukrase vi volite da pravite?

Podelite sa nama ukoliko i sami volite da se lepo zaigrate i napravite nešto sebi ili onima koje volite. Meni su posebno interesantni jestivi ukrasi koje još nisam pravila, ali ove godine se možda i usudim. Mislim da su super praktični jer ih možete pojesti ili baciti na kraju sezone, a svake godine možete imati nešto novo i lepo na svojoj jelci.

Comments

Popular posts from this blog

Kako da očistim zavesu za kadu u veš mašini?

Priznajem, kriva sam! Ne smem ni da vam kažem koliko dugo žmurim na jedno oko pred ozbiljnim higijenskim problemom zvanim prljava zavesa za kadu.

Ali hajde da se ne lažemo, upravo ovakve stvari često predstavljaju jednu od onih groznih, malih tajni našeg domaćinstva. Ne zato što smo lenji. Ne zato što nismo svesni da je higijena bitna.

Već iz jednog vrlo prostog razloga: postoje stvari kojene umemo da održavamo.

I dok sam ja bila spremna da prosto odustanem od tog posla i kupim novu zavesu (ne baš ekološko ili ekonomično rešenje), dobri ljudi sa interneta su mi pokazali pravi put i naučili me kako da obavim ovaj (kako se pokazalo), vrlo jednostavan zadatak.
U sledećem videu možete da saznate kako to radi Melisa, poznata autorka sjajnog sajta cleanmyspace, a ispod vas očekuje moj prevod i utisci.


Ko se seli, taj se ne veseli :)

Dragi moji, došao je i taj dan! Od danas smo u svom novom stanu :D
A kako se ceo proces maksimalno otegao nismo stigli da spremimo sve što smo želeli.  Zbog toga vam danas spremam jedan foto post kako biste videli kako ćemo mi živeti narednih par dana!

Gušite se u haosu? 5 razloga zašto je to tako!

Ove nedelje vam se javljam sa jednim od onih tekstova u kojima ima više pametovanja nego akcije :) Budite uvereni da je to tako jer sam i sama već sto puta napravila neke od ovih grešaka, pa mi je potrebno da ih pobrojim, kako ih ne bih zaboravila!


Da li i vi spadate u one koji su već mnogo puta pružili svoj maksimum prilikom raščišćavanja stvari, samo da bi ubrzo uvideli da je sve bilo uzalud? Da li ste već više puta pomislili kako se stvari multiplikuju iza vaših leđa? Osećate li se umorno i prezasićeno kada vaši napori ne daju očekivane rezultate?
Ukoliko je tako, sigurno ste se do sada zapitali da li radite nešto pogrešno. I sigurno znate da mora d postoji bolji način.
Sve ovo znači da verovatno pravite neku od najčešćih declutter grešaka koje postoje. Nastavite sa čitanjem da biste otkrili koje su to greške i kako možete da ih prevaziđete!