Skip to main content

Balans

Nedavno sam dobila komentar i pohvalu nekoga kome se divim, da uspevam da vodim pilično balansiran život. I zaista, uz bračne i kućne obaveze i stalan posao, uspela sam da pronađem vremena za vežbanje, učenje stranih jezika, razmišljanje o svrsi života, profesionalno usavršavanje, brigu o zdravlju, čitanje, druženje i blogovanje.
A bilo mi je potrebno samo nekoliko godina da kreiram sve ove rutine i da ih uključim u svoj način života :D I nikada nećete pogoditi šta se onda dogodilo! Dogodio se niz lepih događaja koji su me potpuno izbacili iz koloseka. 

Praznični serijal - Heklane rukavice

Ove sezone, odlučila sam da počastim sebe novim rukavicama. Kako nisam uspela da nađem model koji bi mi odgovarao, rešila sam da ih napravim sama. Ukoliko ste vešti sa iglom i vunicom, predlažem vam da i vi obradujete sebe ili nekog vama dragog ovakvim poklončićem.

Materijal

Rukavice sam napravila koristeći pamučni konac Tango iz proizvodnje St. George-a. Igla koju sam koristila je debljine 4.5mm.
Inspiracija

Inspiraciju sam, kao i obično potražila na Pinterestu, gde sam našla nekoliko zanimljivih uputstava za pravljenje rukavica. Odlučila sam se za ovaj model i počela sa radom.

Realizacija

Počela sam rad sa lančićem dugačkim 40 petlji. Zatim sam u svaku petlju uradila po jedan mrtvi bod, a zatim sam spojila dva kraja i obrazovala krug.
Svaki sledeći red je napravljen od običnih stubića sa jednim navijutkom, a svaki red sam spajala. Probala sam rukavice posle svakog napravljenog reda i po potrebi ih sužavala ili proširivala.


Po originalnom uputstvu, palac bi ostao nepokriven, i ovo ispod na levoj slici bi bila skoro gotova rukavica, ali sam ja želela topliju varijantu. Zbog toga sam počela da pokrivam palac, kao što možete videti na desnoj slici. Palac je urađen mrtvim bodom.


Da se ostali prsti ne bi smrzli, za njih sam napravila kapicu kojom po potrebi mogu da ih pokrijem. Evo kako izgleda moj gotov rad na ruci, sa golim i pokrivenim prstima.
Ukoliko se odlučite na napravite nešto ovakvo, i naiđete na bilo kakav problem, obavezno mi se javite da pokušamo da ga rešimo zajedno.

Comments

Popular posts from this blog

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima.
Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Kako da očistim zavesu za kadu u veš mašini?

Priznajem, kriva sam! Ne smem ni da vam kažem koliko dugo žmurim na jedno oko pred ozbiljnim higijenskim problemom zvanim prljava zavesa za kadu.

Ali hajde da se ne lažemo, upravo ovakve stvari često predstavljaju jednu od onih groznih, malih tajni našeg domaćinstva. Ne zato što smo lenji. Ne zato što nismo svesni da je higijena bitna.

Već iz jednog vrlo prostog razloga: postoje stvari kojene umemo da održavamo.

I dok sam ja bila spremna da prosto odustanem od tog posla i kupim novu zavesu (ne baš ekološko ili ekonomično rešenje), dobri ljudi sa interneta su mi pokazali pravi put i naučili me kako da obavim ovaj (kako se pokazalo), vrlo jednostavan zadatak.
U sledećem videu možete da saznate kako to radi Melisa, poznata autorka sjajnog sajta cleanmyspace, a ispod vas očekuje moj prevod i utisci.


Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila.
Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.