Friday, December 18, 2015

Praznični serijal - Heklane rukavice

Ove sezone, odlučila sam da počastim sebe novim rukavicama. Kako nisam uspela da nađem model koji bi mi odgovarao, rešila sam da ih napravim sama. Ukoliko ste vešti sa iglom i vunicom, predlažem vam da i vi obradujete sebe ili nekog vama dragog ovakvim poklončićem.

Materijal

Rukavice sam napravila koristeći pamučni konac Tango iz proizvodnje St. George-a. Igla koju sam koristila je debljine 4.5mm.
Inspiracija

Inspiraciju sam, kao i obično potražila na Pinterestu, gde sam našla nekoliko zanimljivih uputstava za pravljenje rukavica. Odlučila sam se za ovaj model i počela sa radom.

Realizacija

Počela sam rad sa lančićem dugačkim 40 petlji. Zatim sam u svaku petlju uradila po jedan mrtvi bod, a zatim sam spojila dva kraja i obrazovala krug.
Svaki sledeći red je napravljen od običnih stubića sa jednim navijutkom, a svaki red sam spajala. Probala sam rukavice posle svakog napravljenog reda i po potrebi ih sužavala ili proširivala.


Po originalnom uputstvu, palac bi ostao nepokriven, i ovo ispod na levoj slici bi bila skoro gotova rukavica, ali sam ja želela topliju varijantu. Zbog toga sam počela da pokrivam palac, kao što možete videti na desnoj slici. Palac je urađen mrtvim bodom.


Da se ostali prsti ne bi smrzli, za njih sam napravila kapicu kojom po potrebi mogu da ih pokrijem. Evo kako izgleda moj gotov rad na ruci, sa golim i pokrivenim prstima.
Ukoliko se odlučite na napravite nešto ovakvo, i naiđete na bilo kakav problem, obavezno mi se javite da pokušamo da ga rešimo zajedno.

No comments:

Post a Comment