Thursday, December 17, 2015

Ovsena kaša za celu nedelju

Ja nisam osoba kojoj jutro pada lako i koja brzo i efikasno ustaje iz kreveta. Zbog toga je doručak nešto što ponekad preskočim, a vrlo često samo odem u pekaru i pojedem nešto nezdravo i skupo. Zbog ovoga sam bila veoma inspirisana kada sam pogledala ovaj video. Inače, 'Do it on a dime' je jedan od mojih omiljenih YT kanala, na kojem sam pronašla puno inspiracije i rezličitih ideja.

Do sada nisam bila ljubitelj ovsene kaše, ali sam ipak odlučila da pokušam da napravim nešto slično, i veoma mi se dopalo. Moj recept varira od nedelje do nedelje i zavisi od toga šta imam u kući, ali su osnovni principi spremanja ovog doručka uvek isti.

Sve sastojke koji bi mogli da mi zatrebaju, držim u jednoj velikoj kutiji da bi mi bilo lakše da ih izvadim i vratim nazad. Uvek počinjem tako što ubacim pola ovsenih pahuljica u mali multipraktik koji imam, a onda ih prespem u teglu. Zatim preko pahuljica stavim jednu do dve kašičice meda i pustim ih da ga upiju. U međuvremenu, osatak pahuljica stavim u multipraktik sa malo semena lana, ukoliko nemam već samleveni lan.


Kada i to dodam u teglu, na red dolaze opcioni sastojci. Nekada imam celo ili mleveno koštunjavo voće, a ovog puta sam dodala dve kašike kakaa, jednu kašiku mlevene plazme i šaku suvog voća. U pitanju su suve brusnice i višnje. Dodala sam i jednu kašičicu komplete, koja se inače stavlja u kafu umesto mleka i od koje ovaj obrok postaje kremastiji.

Konačno, sve sam promešala i spakovala u čistu teglu, koju mogu da ponesem svuda sa sobom. Ja je obično odnesem na posao gde samo prelijem nekoliko kašika ove kaše prokuvanom vodom, a zatim se suočavam sa prvim dnevnim izazovima dok uživam u toplom doručku.

No comments:

Post a Comment