Monday, December 14, 2015

Konmari metod: IV kategorija - Razno: Opšti haos u spavaćoj sobi

Uprkos ovako slikovitom naslovu, opšti haos u našoj spavaćoj sobi se pre svega odnosi na dve oblasti koje nemaju nikakve veze sa spavanjem. U pitanju su mali radni sto i vrh ormana koji su dospeli u poprilično jadno stanje, koje možete videti na slikama.

Haos na stolu


Haos na stolu i polici

Haos na vrhu police


Haos na vrhu ormana

Kao što ćete do kraja ovog javljanja imati priliku da vidite, većina ovog užasa je trenutno suzbijena. Osim police, kojom se još nisam pozabavila. Ipak, sveukupna situacija je sada mnogo bolja, i to zahvaljujući najstarijem triku u oblasti sređivanja - bacanju. Jedan mali procenat ovih stvari zapravo je zalutao na pogeršno mesto i to je sada ispravljeno, ali velika većina je samo predstavljala đubre sa kojim nisam imala hrabrosti da se obračunam ranije, već sam mu dozvolila da zavlada mojim rođenim domom.

Deo prvi - radni sto


Prvi je na red došao sto. U našoj kući on se ne koristi za rad i pored njega se nalazi kavez našeg zeca Miće, tako da sam želela da površinu stola izkoristim za čuvanje Mićinih stvari. Stidim se da kažem da mi je za ovaj zadatak, koji sam toliko odlagala, trebalo manje od 15 minuta da ga završim. Sa druge strane, veoma sam ponosna na konačni rezultat ovog poduhvata:

Sređen sto

Iako ga možda ne prepoznajete sa prve fotografije, u pitanju je isti sto koji ste imali prilike da vidite na njoj. Na njemu su svoje mesto našle naše slike sa venčanja, u beloj kesi u krajnjem levom uglu. Nadam se da ću nakon sređivanja police koja se nalazi iznad, na njoj naći mnogo bolje mesto za ove albume.

Pored se nalazi kesa sa neotvorenim pakovanjima sena za Miću. Kako je jedno pakovanje uvek otvoreno i ima nezgodan običaj da se rasipa na sve strane, rezervisala sam bordo kesu pored za držanje otvorenog sena. A isperd svega toga je Mićin plavi transporter.

Ovo uređenje za sada dobro funkcioniše i ne stvara previše nereda kada je hranjenje zeke u pitanju.


 Deo drugi - Vrh ormana

Drugi čin u ovom sređivanju bio je rezervisan za sve one kese koje možete da vidite po vrhu ormana. Do ove situacije je došlo jer sam ja neposredno pred svadbu počela da ubacujem sve što mi se nađe pod rukom u različite kese, a da kese ostavljam na sred stana. Kada je moja svekrva došla da nam pomogne par dana pred svadbu, zatekla je dotične kese na sve strane, i u pokušaju da mi ponudi privremeno rešenje, sklonila ih je na orman. Nažalost, to je ostao njihov dom u narednih nekoliko meseci.

Srećom, ipak je osvanuo dan da se to promeni, i ja sam se hrabro suočila sa izazovom za koji se ispostavilo da mi je oduzeo oko pola sata vremena, uključujući i brisanje ogromne količine prašine. Plus nekoliko odlazaka do kontejenera. A orman danas izgleda ovako:


Napomena: U sivoj kesi se nalaze zvučnici koje mi je drug pozajmio za rodjendansku žurku. Prošle godine. I to nisu jedini zvučnici koji ne pripadaju nama u ovom stanu. Mislim da će sledeći proces u mom uređenju doma biti - vratiti stvari njihovim vlasnicima.

No comments:

Post a Comment