Skip to main content

Poseta Segedinu i Morahalom banji

Bliži se vreme prolećnih praznika, koji su idelano vreme za uživanje u porodičnom ambijentu, ali i dobra prilika za kraće putovanje. Pre nekoliko godina sam vam predstavila dve destnacije koje su se meni učinile odličnim za prolećne praznike - Drvengrad i Krf (naročito u vreme pravoslavnog Uskrsa) i i dalje stojim iza ovih preporuka, ali ovaj put za vas imam nešto malo drugačije. U pitanju je, sad već jako poznata, banja Morahalom u Mađarskoj.
Od kad sam prvi put čula za ovu destinaciju, znala sam da treba da je posetim. Sada sam konačno ugrabila priliku za to, a svoje (pozitivno) iskustvo, danas delim ovde sa vama.

Recenzija proizvoda za organizaciju odeće

Teško stečeni red u našim domovima, nekada nije tako lako održavati. Zbog toga, ja uvek glasam za 
bilo koje rešenje koje će mi u tome pomoći. 

Nedavno sam na jednom vlogu o sređivanju videla simpatične separatore za odeću, i odmah sam poželela da ih kupim. Naravno, nisam imala pojma gde da ih pronađem kod nas, pa sam se obratila novom prijatelju širokih narodnih masa - aliexpresu.

Tamo sam pronašla upravo ono što mi je trebalo, i to u različitim bojama, oblicima i veličinama, ali i po različitim cenama. Nakon kraće cost-benefit analize, pronaša sam i naručila proizvode koji mi najviše odgovaraju.

Imala sam sreću da mi ovi organizatori stignu u relativno kratkom vremenskom roku, i da mogu da vam ih predstavim:


Organizatori odeće


Ovi proizvodi su napravljeni od bambusa i na dnu imaju rajsfešlus, tako da se mogu spakovati i postati dvodimenzionalni, kao na slici ispod. Zbog ovoga ne zauzimaju puno prostora kada nisu u upotrebi i veoma su praktični.
Pošto nisam smislila bolji način da ih dežinfikujem pre upotrebe, samo sam ih detaljno poprskala asepsolom. Kada su se osušili, bili su spremni za korišćenje.

Napunjeni organizeri

Kao što možete da vidite, ja sam iskoristila tri od četiri organizera iz kompleta, a četvrti sam poklonila drugarici, koja u njemu drži čarape. U našem slučaju, organizer sa najširim pregradama je upotrebljen za moje suknje i pantalone, u srednji su smeštene Nikoline majice, a u veliki organizer sa malim pregradama smo stavili Nikoline čarape i bokserice.

Ovaj sistem se za sada lepo i funkcionalno pokazao, a najveća prednost u odnosu na običnu kutiju bez pregrada je što je mnogo teže da pri izvlačenju jedne stvari poremetite ostale, Mislim da bi se verovatno lepo pokazao i u organizaciji raznih modnih detalja, pa čak i u organizaciji različitih bočica u kupatilu. Sa ovako kul rešenjima, ograničenje je samo vaša mašta.

Comments

Popular posts from this blog

Kako da očistim zavesu za kadu u veš mašini?

Priznajem, kriva sam! Ne smem ni da vam kažem koliko dugo žmurim na jedno oko pred ozbiljnim higijenskim problemom zvanim prljava zavesa za kadu.

Ali hajde da se ne lažemo, upravo ovakve stvari često predstavljaju jednu od onih groznih, malih tajni našeg domaćinstva. Ne zato što smo lenji. Ne zato što nismo svesni da je higijena bitna.

Već iz jednog vrlo prostog razloga: postoje stvari kojene umemo da održavamo.

I dok sam ja bila spremna da prosto odustanem od tog posla i kupim novu zavesu (ne baš ekološko ili ekonomično rešenje), dobri ljudi sa interneta su mi pokazali pravi put i naučili me kako da obavim ovaj (kako se pokazalo), vrlo jednostavan zadatak.
U sledećem videu možete da saznate kako to radi Melisa, poznata autorka sjajnog sajta cleanmyspace, a ispod vas očekuje moj prevod i utisci.


Ko se seli, taj se ne veseli :)

Dragi moji, došao je i taj dan! Od danas smo u svom novom stanu :D
A kako se ceo proces maksimalno otegao nismo stigli da spremimo sve što smo želeli.  Zbog toga vam danas spremam jedan foto post kako biste videli kako ćemo mi živeti narednih par dana!

Gušite se u haosu? 5 razloga zašto je to tako!

Ove nedelje vam se javljam sa jednim od onih tekstova u kojima ima više pametovanja nego akcije :) Budite uvereni da je to tako jer sam i sama već sto puta napravila neke od ovih grešaka, pa mi je potrebno da ih pobrojim, kako ih ne bih zaboravila!


Da li i vi spadate u one koji su već mnogo puta pružili svoj maksimum prilikom raščišćavanja stvari, samo da bi ubrzo uvideli da je sve bilo uzalud? Da li ste već više puta pomislili kako se stvari multiplikuju iza vaših leđa? Osećate li se umorno i prezasićeno kada vaši napori ne daju očekivane rezultate?
Ukoliko je tako, sigurno ste se do sada zapitali da li radite nešto pogrešno. I sigurno znate da mora d postoji bolji način.
Sve ovo znači da verovatno pravite neku od najčešćih declutter grešaka koje postoje. Nastavite sa čitanjem da biste otkrili koje su to greške i kako možete da ih prevaziđete!