Skip to main content

Balans

Nedavno sam dobila komentar i pohvalu nekoga kome se divim, da uspevam da vodim pilično balansiran život. I zaista, uz bračne i kućne obaveze i stalan posao, uspela sam da pronađem vremena za vežbanje, učenje stranih jezika, razmišljanje o svrsi života, profesionalno usavršavanje, brigu o zdravlju, čitanje, druženje i blogovanje.
A bilo mi je potrebno samo nekoliko godina da kreiram sve ove rutine i da ih uključim u svoj način života :D I nikada nećete pogoditi šta se onda dogodilo! Dogodio se niz lepih događaja koji su me potpuno izbacili iz koloseka. 

Recenzija proizvoda za organizaciju odeće

Teško stečeni red u našim domovima, nekada nije tako lako održavati. Zbog toga, ja uvek glasam za 
bilo koje rešenje koje će mi u tome pomoći. 

Nedavno sam na jednom vlogu o sređivanju videla simpatične separatore za odeću, i odmah sam poželela da ih kupim. Naravno, nisam imala pojma gde da ih pronađem kod nas, pa sam se obratila novom prijatelju širokih narodnih masa - aliexpresu.

Tamo sam pronašla upravo ono što mi je trebalo, i to u različitim bojama, oblicima i veličinama, ali i po različitim cenama. Nakon kraće cost-benefit analize, pronaša sam i naručila proizvode koji mi najviše odgovaraju.

Imala sam sreću da mi ovi organizatori stignu u relativno kratkom vremenskom roku, i da mogu da vam ih predstavim:


Organizatori odeće


Ovi proizvodi su napravljeni od bambusa i na dnu imaju rajsfešlus, tako da se mogu spakovati i postati dvodimenzionalni, kao na slici ispod. Zbog ovoga ne zauzimaju puno prostora kada nisu u upotrebi i veoma su praktični.
Pošto nisam smislila bolji način da ih dežinfikujem pre upotrebe, samo sam ih detaljno poprskala asepsolom. Kada su se osušili, bili su spremni za korišćenje.

Napunjeni organizeri

Kao što možete da vidite, ja sam iskoristila tri od četiri organizera iz kompleta, a četvrti sam poklonila drugarici, koja u njemu drži čarape. U našem slučaju, organizer sa najširim pregradama je upotrebljen za moje suknje i pantalone, u srednji su smeštene Nikoline majice, a u veliki organizer sa malim pregradama smo stavili Nikoline čarape i bokserice.

Ovaj sistem se za sada lepo i funkcionalno pokazao, a najveća prednost u odnosu na običnu kutiju bez pregrada je što je mnogo teže da pri izvlačenju jedne stvari poremetite ostale, Mislim da bi se verovatno lepo pokazao i u organizaciji raznih modnih detalja, pa čak i u organizaciji različitih bočica u kupatilu. Sa ovako kul rešenjima, ograničenje je samo vaša mašta.

Comments

Popular posts from this blog

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima.
Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Kako da očistim zavesu za kadu u veš mašini?

Priznajem, kriva sam! Ne smem ni da vam kažem koliko dugo žmurim na jedno oko pred ozbiljnim higijenskim problemom zvanim prljava zavesa za kadu.

Ali hajde da se ne lažemo, upravo ovakve stvari često predstavljaju jednu od onih groznih, malih tajni našeg domaćinstva. Ne zato što smo lenji. Ne zato što nismo svesni da je higijena bitna.

Već iz jednog vrlo prostog razloga: postoje stvari kojene umemo da održavamo.

I dok sam ja bila spremna da prosto odustanem od tog posla i kupim novu zavesu (ne baš ekološko ili ekonomično rešenje), dobri ljudi sa interneta su mi pokazali pravi put i naučili me kako da obavim ovaj (kako se pokazalo), vrlo jednostavan zadatak.
U sledećem videu možete da saznate kako to radi Melisa, poznata autorka sjajnog sajta cleanmyspace, a ispod vas očekuje moj prevod i utisci.


Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila.
Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.