Skip to main content

Poseta Segedinu i Morahalom banji

Bliži se vreme prolećnih praznika, koji su idelano vreme za uživanje u porodičnom ambijentu, ali i dobra prilika za kraće putovanje. Pre nekoliko godina sam vam predstavila dve destnacije koje su se meni učinile odličnim za prolećne praznike - Drvengrad i Krf (naročito u vreme pravoslavnog Uskrsa) i i dalje stojim iza ovih preporuka, ali ovaj put za vas imam nešto malo drugačije. U pitanju je, sad već jako poznata, banja Morahalom u Mađarskoj.
Od kad sam prvi put čula za ovu destinaciju, znala sam da treba da je posetim. Sada sam konačno ugrabila priliku za to, a svoje (pozitivno) iskustvo, danas delim ovde sa vama.

Komari metod: I kategorija - Odeća: VIII podkategorija - Haljine

Ja znam da nemam puno haljina u odnosu na neke druge devojke. Znam i da nemam tako puno haljina u odnosu na sebe samu od pre nekoliko godina. Ali, kada je odeća u pitanju, ako nečega imam puno, to su sigurno moje voljene, voljene haljine.

Gomilica haljina


Redjala sam ih na razne načine ali nikako nisam uspevala da dobijem inspiraciju za rad. Nekako mi je sve delovalo kao parče moje prošlosti i deo moje ličnosti od kojeg ne treba da se odvojim.

Poređane haljinice

Osnovni razlog iz kojeg sam uopšte želela da izbacim nekoliko haljina je bio taj što sam u poslednjh nekoliko godina od devojke koja voli izlaske, postala zaposlena žena koja voli da provodi vreme kod kuće. Zbog toga, mnoge moje kratke haljine jednostavno nisu imale svrhu u mom životu.
Ali, kako je ovo moja priča i moj orman, ja sam ipak odlučila da im svrhu pronadjem. I tako sam zaključila da je sasvim ok imati posebnu kategoriju samo za haljine koje se nose na letovanje. Pritom ne mislim na haljine za plažu, već na haljine za izlaske. Ali samo na letovanju. Gde me niko ne zna. I gde niko ne zna da sam ja sad jedna ozbiljna žena koja se više ne oblači tako :)

Haljine za letovanje

Ipak, i nakon ovoga, ostala sam sa ove tri haljinice za koje samostalno nisam mogla da odlučim da li su mi premale. Sačekala sam da moj suprug bude prisutan, pa smo zajedno doneli odluku. Kao i svaki muškarac koji zna šta je dobro za njega, on je zaključio da mi sve tri super stoje. Ja sam ipak donela sledeću odluku: bela haljinica na vrhu je postala haljina za more, teksas haljina ispod nje je poklonjena, a crna haljina na dnu je proglašena pristojnom za korišćenje.

Možda haljine

Pored teksas haljine, uspela sam da se odvojim od još jednog primerka, tako da sam poklonila ta dva komada. Ukupno četiri haljine su postale moje morske haljine (što će biti super kada dođe do pakovanja), a sve ostale su vraćene u orman i podeljene na poslovne i specijalne prilike.


Comments

Popular posts from this blog

Kako da očistim zavesu za kadu u veš mašini?

Priznajem, kriva sam! Ne smem ni da vam kažem koliko dugo žmurim na jedno oko pred ozbiljnim higijenskim problemom zvanim prljava zavesa za kadu.

Ali hajde da se ne lažemo, upravo ovakve stvari često predstavljaju jednu od onih groznih, malih tajni našeg domaćinstva. Ne zato što smo lenji. Ne zato što nismo svesni da je higijena bitna.

Već iz jednog vrlo prostog razloga: postoje stvari kojene umemo da održavamo.

I dok sam ja bila spremna da prosto odustanem od tog posla i kupim novu zavesu (ne baš ekološko ili ekonomično rešenje), dobri ljudi sa interneta su mi pokazali pravi put i naučili me kako da obavim ovaj (kako se pokazalo), vrlo jednostavan zadatak.
U sledećem videu možete da saznate kako to radi Melisa, poznata autorka sjajnog sajta cleanmyspace, a ispod vas očekuje moj prevod i utisci.


Ko se seli, taj se ne veseli :)

Dragi moji, došao je i taj dan! Od danas smo u svom novom stanu :D
A kako se ceo proces maksimalno otegao nismo stigli da spremimo sve što smo želeli.  Zbog toga vam danas spremam jedan foto post kako biste videli kako ćemo mi živeti narednih par dana!

Gušite se u haosu? 5 razloga zašto je to tako!

Ove nedelje vam se javljam sa jednim od onih tekstova u kojima ima više pametovanja nego akcije :) Budite uvereni da je to tako jer sam i sama već sto puta napravila neke od ovih grešaka, pa mi je potrebno da ih pobrojim, kako ih ne bih zaboravila!


Da li i vi spadate u one koji su već mnogo puta pružili svoj maksimum prilikom raščišćavanja stvari, samo da bi ubrzo uvideli da je sve bilo uzalud? Da li ste već više puta pomislili kako se stvari multiplikuju iza vaših leđa? Osećate li se umorno i prezasićeno kada vaši napori ne daju očekivane rezultate?
Ukoliko je tako, sigurno ste se do sada zapitali da li radite nešto pogrešno. I sigurno znate da mora d postoji bolji način.
Sve ovo znači da verovatno pravite neku od najčešćih declutter grešaka koje postoje. Nastavite sa čitanjem da biste otkrili koje su to greške i kako možete da ih prevaziđete!