Monday, November 2, 2015

Komari metod: I kategorija - Odeća: VIII podkategorija - Haljine

Ja znam da nemam puno haljina u odnosu na neke druge devojke. Znam i da nemam tako puno haljina u odnosu na sebe samu od pre nekoliko godina. Ali, kada je odeća u pitanju, ako nečega imam puno, to su sigurno moje voljene, voljene haljine.

Gomilica haljina


Redjala sam ih na razne načine ali nikako nisam uspevala da dobijem inspiraciju za rad. Nekako mi je sve delovalo kao parče moje prošlosti i deo moje ličnosti od kojeg ne treba da se odvojim.

Poređane haljinice

Osnovni razlog iz kojeg sam uopšte želela da izbacim nekoliko haljina je bio taj što sam u poslednjh nekoliko godina od devojke koja voli izlaske, postala zaposlena žena koja voli da provodi vreme kod kuće. Zbog toga, mnoge moje kratke haljine jednostavno nisu imale svrhu u mom životu.
Ali, kako je ovo moja priča i moj orman, ja sam ipak odlučila da im svrhu pronadjem. I tako sam zaključila da je sasvim ok imati posebnu kategoriju samo za haljine koje se nose na letovanje. Pritom ne mislim na haljine za plažu, već na haljine za izlaske. Ali samo na letovanju. Gde me niko ne zna. I gde niko ne zna da sam ja sad jedna ozbiljna žena koja se više ne oblači tako :)

Haljine za letovanje

Ipak, i nakon ovoga, ostala sam sa ove tri haljinice za koje samostalno nisam mogla da odlučim da li su mi premale. Sačekala sam da moj suprug bude prisutan, pa smo zajedno doneli odluku. Kao i svaki muškarac koji zna šta je dobro za njega, on je zaključio da mi sve tri super stoje. Ja sam ipak donela sledeću odluku: bela haljinica na vrhu je postala haljina za more, teksas haljina ispod nje je poklonjena, a crna haljina na dnu je proglašena pristojnom za korišćenje.

Možda haljine

Pored teksas haljine, uspela sam da se odvojim od još jednog primerka, tako da sam poklonila ta dva komada. Ukupno četiri haljine su postale moje morske haljine (što će biti super kada dođe do pakovanja), a sve ostale su vraćene u orman i podeljene na poslovne i specijalne prilike.


No comments:

Post a Comment