Monday, October 12, 2015

Komari metod: I kategorija - Odeća: VI podkategorija - Nakit

U okviru konmari procesa, sredila sam i svoju bižuteriju. Naravno, imam i par vrednijih komada, koje nosim u specijalnim prilikama, ali to neće biti predmet ovog posta. Ipak, jedan savet. Suprug i ja smo imali nešto zlatnog nakita koji smo dobili na poklon a koji nismo uopšte koristili. Kada je došlo vreme za venčanje, spojili smo lepo i korisno i pretopili te stvari u burme.
A sada, nazad na zadatak. Iako u poslednje četiri godine, nisam kupila verovatno ni jedan komad nakita, evo šta sam zatekla na početku procesa:

Sve i svašta od nakita


Bedževi, narukvice, ogrlice, prstenje...

Minđuše

Dakle, početak je sigurno bio manje obiman nego mnogima, ali ipak, daleko od minimalizma. Nažalost, mnogi komadi su bili zaista stari i propali, tako da su morali da budu bačeni, tako da sam ih samo ubacivala u kesu, jer tu nije bilo mnogo šta pametno da se kaže. Ipak, dosta finih stvarčica, od kojih su neke već podeljene, je ostalo i za poklon. Nadam se da su našle bolji dom gde će biti nošene sa radošću.

Organizacija nakita

Jedna od stvari koje sam uvek želela, je da mi sav nakit bude lociran u ormanu. Do sada je većina stvari bila tu i tamo, na raznim zavučenim mestima, i uglavnom nisam bila motivisana da ih ujutru stavim. Jednostavno nije bilo vredno truda. 
Sa druge strane, od kume sam dobila jedan prelep stalak za kolače, a kako ja ne mogu za sebe reći da sam taj tip domaćice koji uvek ima nešto mešeno kod kuće, odlučila sam da spojim lepo i korisno. Nemojte pogrešno da me shvatite. Iskreno se nadam da će se to jednom promeniti i da ću stalak koristiti za kolače. Za sada, evo kako on izgleda:

Na gornjem nivou su svakodnevne đinđuve

Okićeni stalak iz profila

Na donem nivou je nakit za izlazak

Dakle, na gornji nivo sam stavila ogrlice i male minđuše koje mi ne smetaju u svakodnevnom poslu, i zaista sam počela mnogo češće da ih koristim. Na donjem nivou su stvari koje ne koristim svaki dan, ali volim da ih imam za posebne prilike.
Sve u svemu, zadržala sam pet ogrlica i dva mala para minđuša na gornjem nivou, kao i dva para visećih minđuša, jednu narukvicu, dva broša i jedan prsten na donjem nivou. Za mene - više nego dovoljno, plus je sve divno stalo na stalak.

Work in progress

Za kraj, evo nekoliko sličica stanja u mom ormanu koji, naravno, nije još sređen u potpunosti.

Vešalice

Gornja polica

Dno ormana

No comments:

Post a Comment