Skip to main content

Poseta Segedinu i Morahalom banji

Bliži se vreme prolećnih praznika, koji su idelano vreme za uživanje u porodičnom ambijentu, ali i dobra prilika za kraće putovanje. Pre nekoliko godina sam vam predstavila dve destnacije koje su se meni učinile odličnim za prolećne praznike - Drvengrad i Krf (naročito u vreme pravoslavnog Uskrsa) i i dalje stojim iza ovih preporuka, ali ovaj put za vas imam nešto malo drugačije. U pitanju je, sad već jako poznata, banja Morahalom u Mađarskoj.
Od kad sam prvi put čula za ovu destinaciju, znala sam da treba da je posetim. Sada sam konačno ugrabila priliku za to, a svoje (pozitivno) iskustvo, danas delim ovde sa vama.

Komari metod: I kategorija - Odeća: VI podkategorija - Nakit

U okviru konmari procesa, sredila sam i svoju bižuteriju. Naravno, imam i par vrednijih komada, koje nosim u specijalnim prilikama, ali to neće biti predmet ovog posta. Ipak, jedan savet. Suprug i ja smo imali nešto zlatnog nakita koji smo dobili na poklon a koji nismo uopšte koristili. Kada je došlo vreme za venčanje, spojili smo lepo i korisno i pretopili te stvari u burme.
A sada, nazad na zadatak. Iako u poslednje četiri godine, nisam kupila verovatno ni jedan komad nakita, evo šta sam zatekla na početku procesa:

Sve i svašta od nakita


Bedževi, narukvice, ogrlice, prstenje...

Minđuše

Dakle, početak je sigurno bio manje obiman nego mnogima, ali ipak, daleko od minimalizma. Nažalost, mnogi komadi su bili zaista stari i propali, tako da su morali da budu bačeni, tako da sam ih samo ubacivala u kesu, jer tu nije bilo mnogo šta pametno da se kaže. Ipak, dosta finih stvarčica, od kojih su neke već podeljene, je ostalo i za poklon. Nadam se da su našle bolji dom gde će biti nošene sa radošću.

Organizacija nakita

Jedna od stvari koje sam uvek želela, je da mi sav nakit bude lociran u ormanu. Do sada je većina stvari bila tu i tamo, na raznim zavučenim mestima, i uglavnom nisam bila motivisana da ih ujutru stavim. Jednostavno nije bilo vredno truda. 
Sa druge strane, od kume sam dobila jedan prelep stalak za kolače, a kako ja ne mogu za sebe reći da sam taj tip domaćice koji uvek ima nešto mešeno kod kuće, odlučila sam da spojim lepo i korisno. Nemojte pogrešno da me shvatite. Iskreno se nadam da će se to jednom promeniti i da ću stalak koristiti za kolače. Za sada, evo kako on izgleda:

Na gornjem nivou su svakodnevne đinđuve

Okićeni stalak iz profila

Na donem nivou je nakit za izlazak

Dakle, na gornji nivo sam stavila ogrlice i male minđuše koje mi ne smetaju u svakodnevnom poslu, i zaista sam počela mnogo češće da ih koristim. Na donjem nivou su stvari koje ne koristim svaki dan, ali volim da ih imam za posebne prilike.
Sve u svemu, zadržala sam pet ogrlica i dva mala para minđuša na gornjem nivou, kao i dva para visećih minđuša, jednu narukvicu, dva broša i jedan prsten na donjem nivou. Za mene - više nego dovoljno, plus je sve divno stalo na stalak.

Work in progress

Za kraj, evo nekoliko sličica stanja u mom ormanu koji, naravno, nije još sređen u potpunosti.

Vešalice

Gornja polica

Dno ormana

Comments

Popular posts from this blog

Kako da očistim zavesu za kadu u veš mašini?

Priznajem, kriva sam! Ne smem ni da vam kažem koliko dugo žmurim na jedno oko pred ozbiljnim higijenskim problemom zvanim prljava zavesa za kadu.

Ali hajde da se ne lažemo, upravo ovakve stvari često predstavljaju jednu od onih groznih, malih tajni našeg domaćinstva. Ne zato što smo lenji. Ne zato što nismo svesni da je higijena bitna.

Već iz jednog vrlo prostog razloga: postoje stvari kojene umemo da održavamo.

I dok sam ja bila spremna da prosto odustanem od tog posla i kupim novu zavesu (ne baš ekološko ili ekonomično rešenje), dobri ljudi sa interneta su mi pokazali pravi put i naučili me kako da obavim ovaj (kako se pokazalo), vrlo jednostavan zadatak.
U sledećem videu možete da saznate kako to radi Melisa, poznata autorka sjajnog sajta cleanmyspace, a ispod vas očekuje moj prevod i utisci.


Ko se seli, taj se ne veseli :)

Dragi moji, došao je i taj dan! Od danas smo u svom novom stanu :D
A kako se ceo proces maksimalno otegao nismo stigli da spremimo sve što smo želeli.  Zbog toga vam danas spremam jedan foto post kako biste videli kako ćemo mi živeti narednih par dana!

Gušite se u haosu? 5 razloga zašto je to tako!

Ove nedelje vam se javljam sa jednim od onih tekstova u kojima ima više pametovanja nego akcije :) Budite uvereni da je to tako jer sam i sama već sto puta napravila neke od ovih grešaka, pa mi je potrebno da ih pobrojim, kako ih ne bih zaboravila!


Da li i vi spadate u one koji su već mnogo puta pružili svoj maksimum prilikom raščišćavanja stvari, samo da bi ubrzo uvideli da je sve bilo uzalud? Da li ste već više puta pomislili kako se stvari multiplikuju iza vaših leđa? Osećate li se umorno i prezasićeno kada vaši napori ne daju očekivane rezultate?
Ukoliko je tako, sigurno ste se do sada zapitali da li radite nešto pogrešno. I sigurno znate da mora d postoji bolji način.
Sve ovo znači da verovatno pravite neku od najčešćih declutter grešaka koje postoje. Nastavite sa čitanjem da biste otkrili koje su to greške i kako možete da ih prevaziđete!