Skip to main content

Poseta Segedinu i Morahalom banji

Bliži se vreme prolećnih praznika, koji su idelano vreme za uživanje u porodičnom ambijentu, ali i dobra prilika za kraće putovanje. Pre nekoliko godina sam vam predstavila dve destnacije koje su se meni učinile odličnim za prolećne praznike - Drvengrad i Krf (naročito u vreme pravoslavnog Uskrsa) i i dalje stojim iza ovih preporuka, ali ovaj put za vas imam nešto malo drugačije. U pitanju je, sad već jako poznata, banja Morahalom u Mađarskoj.
Od kad sam prvi put čula za ovu destinaciju, znala sam da treba da je posetim. Sada sam konačno ugrabila priliku za to, a svoje (pozitivno) iskustvo, danas delim ovde sa vama.

Komari metod: I kategorija - Odeća: II podkategorija - Donji delovi

Po konmari metodi, sa odećom treba početi od gornjih delova, a zatim preći na donje. To sam i učinila. Izvadila sam sve suknje i pantalone i započela sa radom. Izvinjavam se na lošoj slici, bila sam nestrpljiva da što pre sortiram stvari.

Svi donji delovi 


Na ovoj slici možete videti moje kategorije - levo su stvari za poklon, trenerka u sredini je namenjena za H&M, a stvari sa desne strane sam odlučila da zadržim.

Analiza

Iskrena da budem, ova kategorija je bila lagana. Stvari koje sam odlučila da izbacim su se već neko vreme vukle po ćoškovima za slučaj da smršm/ugojim se. Sa druge strane, ja sam postala prilično samopouzdana po pitanju toga šta volim, a šta ne, iz ove kategorije. U to spada činjenica da mi uske suknje nikako nisu udobne i da čine da se osećam nesigurno u njima. Isto tako, već neko vreme sam sasvim zadovoljna da posedujem dva para farmerki, sve dok vodim računa da ih perem različitim danima. Generelno, nisam neki ljubitelj ostalih vrsta pantalona, tako da me nije iznenadila činjenica da mi nisu ostale ni jedne pantalone osim farmerki. Osim toga, zadržala sam i nekoliko trenerki.

Suknje i pantalone posle sređivanja

Statistika

Bilans u ovoj podkategoriji je 6 stvari koje odlaze, i 11 koje za sada ostaju, što čini oko 35%.
Samo jedna, prilično stara trenerka, je za sada završila u H&M kesi, dok ću 3 suknje i 2 para pantalona pokušati da poklonim. Razlozi za njihov odlazak iz moga doma su sledeći: 1 suknja i 1 pantalone su mi male, 1 pantalone su mi velike, a 2 suknje me prosto čine nesigurnom kada ih nosim.
Ostala mi je 5 + 1 suknja (koju sam dobila od Jovane). Sve su lepršavog kroja i napravljene od pamuka ili viskoze. Za sada sam zadržala 2 para farmerki, ali jedne od njih želim da zamenim novima. Izgleda da sam konačno izašla iz svoje dugotrajne faze širokih nogavica. 
Srećom, već znam da želim slične ovima koje već imam, samo svetlije, Tako da planiram da uskoro posetim Legend, koji se po ovom pitanju pokazao kao foolproof rešenje za mene. Na kraju, zadržala sam i 3 donja dela trenerke, mada se taj broj možda uskoro smanji na 2. 
Ovo je sva odeća koja mi je ostala, ali sam jedne farmerke premestila u 'sentimentalnu' kategoriju. Sentimentalne stvari su poslednje na listi za declutter, pa ćemo tada saznati šta se sa njima desilo.

Zaključak

Konačna presuda je prilično kratka.
Neophodne su mi jedne malo kvalitetnije helanke, za koje mislim da će mi dramatično povećati kombinatoriku zimskih stvari. Već su mi se dopale jedne u H&M, pa ću možda moći i da iskoristim neki od svojih kupona. Neću ništa bacati kada ih kupim, jer ne posedujem ni jedne helanke trenutno.
Želim da zamenim već pomenute farmerke svetlijim, dubljim modelom iz Legenda.
Želela sam i jednu novu suknju, koju sam u međuvremenu dobila, i uračunala u gornju statistiku.

Jedva čekam da nabavim ove komade i da se za korak približim svom idealnom, 100% 'joy sparkling' garderoberu. Sigurno ću vas obavestiti kada se to desi.

Comments

Popular posts from this blog

Kako da očistim zavesu za kadu u veš mašini?

Priznajem, kriva sam! Ne smem ni da vam kažem koliko dugo žmurim na jedno oko pred ozbiljnim higijenskim problemom zvanim prljava zavesa za kadu.

Ali hajde da se ne lažemo, upravo ovakve stvari često predstavljaju jednu od onih groznih, malih tajni našeg domaćinstva. Ne zato što smo lenji. Ne zato što nismo svesni da je higijena bitna.

Već iz jednog vrlo prostog razloga: postoje stvari kojene umemo da održavamo.

I dok sam ja bila spremna da prosto odustanem od tog posla i kupim novu zavesu (ne baš ekološko ili ekonomično rešenje), dobri ljudi sa interneta su mi pokazali pravi put i naučili me kako da obavim ovaj (kako se pokazalo), vrlo jednostavan zadatak.
U sledećem videu možete da saznate kako to radi Melisa, poznata autorka sjajnog sajta cleanmyspace, a ispod vas očekuje moj prevod i utisci.


Ko se seli, taj se ne veseli :)

Dragi moji, došao je i taj dan! Od danas smo u svom novom stanu :D
A kako se ceo proces maksimalno otegao nismo stigli da spremimo sve što smo želeli.  Zbog toga vam danas spremam jedan foto post kako biste videli kako ćemo mi živeti narednih par dana!

Gušite se u haosu? 5 razloga zašto je to tako!

Ove nedelje vam se javljam sa jednim od onih tekstova u kojima ima više pametovanja nego akcije :) Budite uvereni da je to tako jer sam i sama već sto puta napravila neke od ovih grešaka, pa mi je potrebno da ih pobrojim, kako ih ne bih zaboravila!


Da li i vi spadate u one koji su već mnogo puta pružili svoj maksimum prilikom raščišćavanja stvari, samo da bi ubrzo uvideli da je sve bilo uzalud? Da li ste već više puta pomislili kako se stvari multiplikuju iza vaših leđa? Osećate li se umorno i prezasićeno kada vaši napori ne daju očekivane rezultate?
Ukoliko je tako, sigurno ste se do sada zapitali da li radite nešto pogrešno. I sigurno znate da mora d postoji bolji način.
Sve ovo znači da verovatno pravite neku od najčešćih declutter grešaka koje postoje. Nastavite sa čitanjem da biste otkrili koje su to greške i kako možete da ih prevaziđete!