Thursday, August 13, 2015

Sušilica za veš - One in one out

Odlučila sam da pored redovnih postova svakog ponedeljka, povremeno pišem i kraće postove četvrtkom. Ovo je prvi takav post, i to iz kategorije 'one in, one out'.

One in, one out


Ukoliko pratite ovaj blog, upoznati ste sa činjenicom da je moj trenutni cilj da obuzdam i smanjim količinu stvari koje posedujem. 'One in, one out' metoda je jedna od stvari koje će mi u tome pomoći.

Metoda funkcioniše tako što svaki put kada unesete nešto novo u kuću, morate da izbacite nešto drugo napolje. A kako me u vezi primene celokupnog konmari sistema, najviše brine da sav taj posao ne bude uzaludan, i da se stvari ponovo ne nagomilaju, svakako ću primenjivati ovaj princip kada su nove stvari u pitanju.
Sušlica

Mi živimo u malom stanu (31 kvadrat), i svaki kvadratni milimetar prostora nam je veoma bitan. To znači, da sam bila oduševljena kada sam saznala da postoji ovakva žica za sušenje veša:Mi smo, naravno, imali kod kuće ovakav model:


Na moju 'žalost', sa našom sušilicom je sve bilo u redu, i u mom praktičnom mozgu nije postojalo opravdanje za zamenu savršeno funkcionalne stvari novom. I tako sam mogla da nastavim da biram da li neću moći da otvorim orman ili da priđem prozoru, svaki put kada sušim veš. Ruku na srce, tada nisam bila upoznata sa konmari metodom i nisam bila obaveštena da smem da zamenim stvari koje me ne čine srećnom.

Bilo kako bilo, nakon 7 godina verne službe, moja stara sušilica se iskrivila do neupotrebljivosti. Pošto više ne može da stoji kako bi trebalo, konačno smo odlučili da je zamenimo. S tim u vezi, evo i jedne 'one in, one out' sličice:


Nova i stara sušilica 

Iskreno se nadam da će mi nova sušilica služiti koliko i stara, koja je zaista višestruko isplatila svoju vrednost. Uprkos svim zamerkama koje sam joj našla, ipak smo se dugo družile, i u skladu sa pravilima konmari metode, vreme je da joj se zahvalim i da je pustim da ide.

No comments:

Post a Comment